ROZHOVOR s matadorem české fantastiky Miroslavem Žambochem

Článek od: Tereza Zelinová - 21.06.2023

Miroslav Žamboch, muž bez bázně a hany, matador české fantastiky. Má za sebou neskutečné množství povídek, novel a románů, z nichž některé se dočkaly zahraničního vydání. Je jako doma ve fantasy světech, vesele se prohání budoucími vizemi a letos nás opět vzal na exkurzi do Cevinu. A to je úžasná příležitost nejen na napsání recenze, ale i na rozhovor s duchovním otcem (nejen) Baklyho.

RECENZE: Miroslav Žamboch, Bez slitování

Článek od: Tereza Zelinová - 20.06.2023

V životě máme jen málo jistot. Vycházející slunce, daňové přiznání, smrt… letos se k tomu smutně krátkému výčtu přidala ještě jedna, poměrně optimistická. Po deseti letech opět vychází Bez slitování Miroslava Žambocha, s touto pravidelností již podruhé. Takže mladší generace dychtící po výtisku opět může zpívat gloria a tentokrát bez žádného ale nebo kdyby.

UKÁZKA: Miroslav Žamboch, Bakly - Bez slitování

Článek od: Redakce - 27.04.2023

2003, 2013, 2023... Znovu po deseti letech, již potřetí se na pultech knihkupců ocitá Bakly a jeho první dobrodružství s podtitulem Bez slitování. Časem a fanoušky prověřená série Miroslava Žambocha opět na scéně, tentokrát v režii nakladatelství Triton.

V lednu narození...

Článek od: Monika Slíva - 03.02.2019

Víte, kdy se narodil váš oblíbený autor? Možná vám pomůže náš narozeninový měsíčník. A možná objevíte autory, o kterých jste dosud neslyšeli.

Dá-li zdraví, počasí, rosný bod a démon prokrastinace, dostanete na začátku každého následujícího měsíce souhrnný článek se všemi citáty, které se objevily na Facebooku, i s pár zajímavostmi o autorech a tipy, co si od nich přečíst.
Kohože jsme to citovali v lednu?

UKÁZKA: Miroslav Žamboch, Bakly - Hledání smrti

Článek od: Redakce - 18.10.2018

Bakly unavený životem přijíždí do Grafzatzy, jednoho z největších a nejbohatších měst Crambijského impéria. Chce pomoci jedinému člověku, na kterém mu osobně záleží, a přitom plní jednu malou laskavost. S nadáním jemu vlastním umocněném skutečností, že nad další budoucností nepřemýšlí, dělá to, v čem je nejlepší.

RECENZE: Miroslav Žamboch, Koniáš: Muž na stezce

Článek od: Petr Behenský - 03.08.2017

Nakladatelství Triton přichystalo druhé vydání Žambochových povídek o Koniášovi, rozšířené o příběh Konec vlka samotáře. Milovníkům drsnější fantasy není třeba tohoto hrdinu představovat. Pro ostatní – Koniáš je vytříbená hrdinská fantasy, s trochou méně magie, než bývá zvykem, ale o to větší porcí akce.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - M. Žamboch