V červenci narození...

Článek od: Monika Slíva - 30.08.2019

Červenec byl letos extrémně horký měsíc a kdo ví, jaké počasí bylo před padesáti nebo sty lety. To sice nevíme, a i kdybychom to věděli, nebudeme vám to vnucovat, neboť je to pro naši věc zcela nepodstatné. Důležité je, že ani horké (nebo studené) léto nemá vliv na to, zda se narodí slavný spisovatel. Ne všichni autoři v našem výběru jsou žánroví, přesto jejich jména určitě znáte.

Magický svět Harryho Pottera znovu ožívá

Článek od: Redakce - 02.06.2017

26. června uplyne dvacet let od vydání první knihy o Harrym Potterovi v Anglii. Nakladatelství Albatros připravilo jako narozeninový dort svým čtenářům nové vydání všech sedmi knih o čarodějnickém učni. Čtenáři se mohou těšit na nádherné obálky s ilustracemi Jonnyho Duddla a větší formát. První díl Harry Potter a Kámen mudrců vyjde 5. června.

VYDÁNÍ HARRYHO POTTERA SLAVÍ LETOS 20. NAROZENINY! ALBATROS BUDE NADĚLOVAT KAŽDÝ MĚSÍC.

Článek od: Redakce - 14.03.2017

26. června uplyne dvacet let od vydání první knihy o Harrym Potterovi v Anglii. Příběh o čarodějnickém učni je dodnes obrovským fenoménem a jednou z nejúspěšnějších literárních sérií všech dob. Nakladatelství Albatros, které v Česku knihy J. K. Rowlingové vydává, chystá k tomuto výročí pro fanoušky pořádnou porci titulů.  

Literární vyhlídky: únor a březen

Článek od: Petr Simcik - 08.02.2017

Máme druhý měsíc nového roku a my jsme zde s zpět s literárními vyhlídkami. Tentokrát budou trochu improvizované, protože mnohé ediční plány se teprve sestavují. Proto než jsem shromáždil všechny informace, dvě knihy již například vyšly…

Harry Potter je zpět. Zboří nejúspěšnější kniha posledních let i české žebříčky prodejnosti?

Článek od: Redakce - 20.09.2016

Už za pár dní přinese nakladatelství Albatros na pulty knihkupectví jednu z nejočekávanějších knih letošního roku – Harry Potter a prokleté dítě.  Osmý příběh Harryho Pottera je divadelním scénářem stejnojmenné hry a v prodeji se objeví po celé České republice netradičně v sobotu 24. září. Ve velké Británii vyšla kniha 31. července a ihned se stala nejrychleji se prodávající knihou posledních deseti let. Půlnoční zahájení prodeje pro nedočkavé fanoušky proběhnou v Praze a v Brně.

Literární bleskovky: NAKLADATELSTVÍ ALBATROS VYDÁ OSMÝ PŘÍBĚH ZE SVĚTA HARRYHO POTTERA NA PODZIM

Článek od: Redakce - 02.06.2016

Nakladatelství Albatros získalo práva na knižní vydání scénáře chystané divadelní hry Harry Potter And The Cursed Child – Parts One and Two. Zbrusu nový příběh od J. K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea vyjde ve Velké Británii v knižní podobě 31. července. Čeští fanoušci se výpravného díla dočkají užna podzim v překladu Petra Eliáše, držitele ocenění Prémie Tomáše Hrácha za překlad z angličtiny.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. K. Rowling