ROZHOVOR s Martinem D. Antonínem

Článek od: Monika Slíva - 27.04.2015

Osmé Kladivo na čaroděje udeřilo a my završujeme rozhovorný hatrick. A pokud nám to autoři dovolí, budeme v tom pokračovat i v budoucnu. Vyzpovídali jsme pro vás již třetího autora zmiňované knižní fantasy série a opět nejen v souvislosti s aktuálně vydaným dílem, tj. Pekelnou šlehou, ale poptali jsme se i na další věci.

RECENZE: Daemonica II: Hovězí v žaludku – Andělské rakvičky

Článek od: Jindra Střelec - 09.08.2011

Martin D. Antonín se tentokrát coby redaktor opravdu vyznamenal a určitě hlavně díky jeho píli je druhá Daemonica mnohem lepší než její o rok starší sestřička. Mé skromné očekávání bylo rozhodně překonáno a Rakvičky, i když je jinak moc nemusím, mne navnadily na Českou sekanou, která se, doufám, nebude podávat opět až za rok.

RECENZE: Martin D. Antonín, Daemonica: Pekelný nářez

Článek od: Jindra Střelec - 14.09.2010

Po rozhovoru s Darionem jsme nabíli nejenom galerii s obálkami knih tohoto českého autora, ale i reportáž ze křtu této výjimečné knihy a samozřejmě i recenzi. Možná jste ji během prázdnin propásli, proto je čas si tuto knihu připomenout druhou kritikou. Zvláště i proto, že v pátek vás na serveru Fantasya.cz čeká milé překvapení...

REPORTÁŽ: Křest Daemonicy

Článek od: David P. Stefanovič - 02.07.2010

Poněkud nezvykle je třeba tuto reportáž začít doporučením všem literátům, zvláště takovým, kteří se do velkého světa vlastních křtů teprve chystají a nejsou si zcela jisti co a jak. Prosím vás, nepořádejte křty uprostřed léta v klubu Krakatit. Tedy pokud samozřejmě nejste šestistou šedesátou šestou reinkarnací samotného Satana, nenosíte černé kalhoty s cvoky (a dalšími umučenými dušemi), okované kanady s lebkami (menších i větších savců) a vedro je vám srdečně ukradené. Či bylo by, měli-li byste srdce, což si samozřejmě jako šestistá šedesátá šestá reinkarnace samotného Satana nemůžete dovolit.

RECENZE: Martin D. Antonín, Daemonica 1: Pekelný nářez

Článek od: Petr Vařák - 01.07.2010

Připoutejte si pásy, vyrážíme na úchvatnou exkurzi Peklem podle Antonína. Čili žádná obří jeskyně s kotli plnými hříšníků, kde tomu šéfuje Lucifer, kolem kterého poskakuje ten šišlající, koktající, zdegenerovaný zbytek. Tohle Peklo je plné obřích panelákových sídlišť, démonů nejrůznějších druhů a stupňů. Pokud jste hříšník, můžete zapomenout na příjemnou teplou koupel, tresty pro provinilce jsou mnohem promakanější. I Nebe jde samozřejmě s dobou, ale je fakt, že od  nás lidí si vzalo spíše pouze to špatné, pokud tedy demokracii a úředníky nepovažujete za chloubu lidstva.

INTERVIEW: Rozhovor s Martinem D. Antonínem

Článek od: Petr Vařák - 23.06.2010

Martin "Darion" Antonín se narodil 14. listopadu 1978. Navzdory původním předpokladům šlo o vysokoškolsky vzdělanou osobu: V nejspodnějším šuplíku s jinými podivuhodnými memorabiliemi došlo k objevu diplomu z oboru diplomacie a politologie. O vstup do politiky se však zřejmě nepokoušel, což odpovídá svědectví jeho přátel: "Byl to hodný člověk. Až moc.". Hraje tzv. LARP, píše fantasy romány a povídky. Více informací můžete najít například v jeho profilu na stránkách nakladatelství Straky na vrbě nebo osobních stránkách www.darion.biz.

Přihlásit se k odběru RSS - Daemonica