UKÁZKA: Zuzana Hartmanová, Kosti pod mechem

Článek od: Redakce - 22.03.2024

Na druhou polovinu března si nakladatelství Host připravilo pro své čtenáře novinku z pera Zuzany Hartmanové. Ta se ve své knize Kosti pod mechem vrací do světa, do něhož zasadila své první dva romány, a představuje v ní své asi nejoblíbenější postavy – minotaury.

RECENZE: Martin Paytok, Láska, smrt a všechno zlý

Článek od: Madla Pospíšilo... - 07.03.2024

Martin Paytok sezval své osazenstvo odsouzené k zániku do strašidelného domu tyčícího se uprostřed lesů nad městečkem s malebným názvem Katův hrob. Na toto čarokrásné místo zasypané sněhem, jež ze všeho nejvíc připomíná starou viktoriánskou vilu, přijede majetku chtivé příbuzenstvo, ježto sem vytáhla závěť po patricharovi rodu, jistém panu Izajáši Havranovi.

RECENZE: Dana Beranová, Zpěv straky

Článek od: ena - 28.01.2024

Je niečo zlé na tom byť čarodejníčkou? Henrieta sa čarodejníčkou má stať. Jej čarodejnícka matka je k nej však často krutá, ponižuje ju a ubližuje jej. Raz sa Henriete naskytne príležitosť vyviazať sa z čarodejníckeho sľubu a svoju šancu nepremárni. Získa tým znalosti a liečiteľské zručnosti veľmajsterky rádu milosrdných. Avšak za všetko sa platí...

RECENZE: Mikuláš Pešta, Třemšínský drak

Článek od: Jan Procházka - 25.01.2024

Třemšínský drak sice není první autorovou knihou, ale je první z těch, které věnuje svému rodnému kraji. Využívá k tomu znalosti získané při dlouholetém studiu historie rožmitálského regionu, jehož je Třemšín neoddiskutovatelnou dominantou. Ale pojďme si o tomto vrchu povědět něco víc.

RECENZE: Tereza Matoušková, Pláč němého boha

Článek od: Tereza Zelinová - 17.11.2023

Když letos vyšla antologie Jiný kraj plná obskurních a netradičních lahůdek, mé srdce zajásalo. Konečně se v domácí fantastice začíná něco dít! Chci víc! Kopat hlouběji! Jenže kde vzít a nekrást? Odpovědí mi naštěstí bylo jedno ze dvou jmen editorek a zároveň přispěvatelek sbírky.

RECENZE: Marie Domská, Sivá krev

Článek od: Tereza Zelinová - 28.08.2023

To, že elfové nejsou jen samé sluníčko, mír a láska, nám ukázalo mnoho autorů. Ať už vezmeme Salvatoreho Drizzte, temné elfy v Marvelu, Total War, Elden Scrolls, Warhammeru nebo ve strategii Heroes of Might and Magic VII. Všude tam jsou vyobrazováni jako bytosti s tmavou nebo naopak velmi světlou až bílou pletí, tmavými vlasy a nejlépe fialovýma očima. Obvykle mají rádi tmu a pohybují se v podzemí nebo jeskyních. Aby toho nebylo málo, tak většinou to jsou záporáci, v tom lepším případě antihrdinové. Do tohoto pěkného, úhledného a mírně emo balíčku letos přihodila svůj pohled i česká autorka Marie Domská.

RECENZE: Petr Jaroněk, Theomachia: Válka bohů

Článek od: Tereza Zelinová - 14.07.2023

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak to bylo dál po Odysseově návratu domů z dobrodružné výpravy? Jestli žil šťastně až do smrti, Ithaka prospívala a všechno bylo krásně růžové do skonání věků? Taky vám tato představa připadá jako totální blbost? Jak jinak, historická data jsou tvrdá a hovoří jasně.

RECENZE: Emma Surdu, Sauronova nevěsta

Článek od: Petra Elen Mand... - 29.06.2023

Fanfiction je oblíbenou formou fanoušků psavců, jak složit poklonu svému milovanému autorovi či filmu. Sauronova nevěsta patří mezi fanfiction. Vystoupila však z online prostředí a prolomila velmi obtížnou hranici – autorce se podařilo svůj příběh vydat knižně. Byla to ale šťastná volba?

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - česká fantasy