Transylvánie nad Temží II. - Piotr Borowiec

Článek od: Redakce - 10.04.2023

Zaujala vás Transylvánie nad Temží I. od Piotra Borowiece v překladu Honzy Vojtíška? Pokud ano, můžete se radovat, protože římská jednička v jejím názvu nebyla pro nic za nic, následuje římská dvě, kterou se právě chystáte otevřít a během pár tydnů i Transylvánie na Temží III., která tento rozsáhlý text o počátcích hororové literatury nakonec uzavře.

LITERATURA: Prázdninové čtení

Článek od: Redakce - 12.07.2018

Jedna šestina prázdnin už je za námi a my jsme se rozhodli posbírat v redakci nějaká ta knižní doporučení. A že je z čeho vybírat. Je vidět, jak může skupina lidí tvořících jeden skvělý projekt mít naprosto rozdílný pohled na to, co je to letní odpočinkové čtení. Myslím, že si nejde nevybrat. 

PR+CON: Advík 2011

Článek od: Anonym - 14.07.2011

Na přelomu července a srpna ožije Praha japonskou kulturou! Advik 2011 se uskuteční ve dnech 28. 7. - 1. 8. 2011 v prostorách KC Zahrada, Malenická v Praze. Začíná ve čtvrtek v 16:00 a končí v neděli v 18:00.

SLOUPEK: Knihy, které Renču ovlivnily

Článek od: Renata Heitelová - 08.07.2011

Byla jednou jedna malá holčička, žádná veselá panenka s copánky a mašličkami, ale spíše zamyšlená samotářka, která utrousila sem tam nějaké slůvko, nicméně velmi zvídavá. Její rodiče ji okolo osmého věku vzali do letňáku na indiánku, a tak viděla Poklad na Stříbrném jezeře a Vinnetoua.

SLOUPEK: Päť kníh, ktoré ma najviac ovplyvnili (Mato)

Článek od: Martin Kochlica - 03.05.2011

Raz som sa dozvedel, že nejaký Stephen King píše hrôzostrašné horory. Knihy Karla Maya, J. F. Coopera, G. F. Ungera či Zane Graya som už prečítal všetky a mal som vnútornú potrebu posunúť sa niekam ďalej, tak prečo neskúsiť horor? Prehrabal som sa v rodičovskej knižnici a našiel Muža na úteku. Jediné čistokrvné Kingovo scifíčko vydané pod pseudonymom Richard Bachman

SLOUPEK: Knihy, které mě ovlivnily (DejF)

Článek od: David P. Stefanovič - 19.04.2011

Když jsem byl malý, babička měla v koupelně Aladinův létající koberec. No vážně, může vám to přijít podivné a můžete klidně nevěřícně kroutit hlavou, ale je to tak. Já se nad tím nikterak nepodivoval (neb mi bylo vždycky jasné, že to s tím světem není jen tak) a zneužíval přítomnosti koberce k tomu, abych tvrdohlavě odmítal usnout, dokud mi babička nevypověděla nějakou další z Aladinových příhod, kterých schovávala v rukávu podivuhodné množství. Myslím, že tyhle příběhy mě hluboce ovlivnily jak po autorské, tak po čtenářské stránce.

SLOUPEK: Knihy, které mě ovlivnily (Lament)

Článek od: Lament - 04.04.2011

Dnešním dnem zahajujeme sérii sloupků našich redaktorů. Blíží se jedenácté výročí slavné historie sci-fi rubriky Neviditelného psa a za tu dobu stačilo nemálo čtenářů dospět, založit rodiny a změnit svůj názor na literaturu. Rádi bychom vám všem představili nejenom naši redakci, ale také pohled do našich duší, které formovala literatura.

Přihlásit se k odběru RSS - B. Stoker