Leoš Kyša: Akademie je mrtvá, prosím neresuscitovat

Článek od: Redakce - 13.12.2020

Akademie science fiction, fantasy a hororu. Těchto šest slov stačilo, když jste chtěli ve fandomových kruzích rozvířit debatu. Vlastně jen zkratka: ASFFH. Kdo „s nimi je“, kdo „s nimi není“, jak hrozné bylo vyhlašování Cen ASFFH na Světě knihy, co si to ti akademici myslí, jaktože tuhle knihu ocenili, jaktože tamta se nedostala ani do nominací… Vzpomínáte si na ty časy, kdy ještě aspoň bylo o čem mluvit? Je tomu dva a půl roku, co ASFFH přešla do nových rukou. A od té doby nic. Je ASFFH mrtvá? Leoš Kyša říká, že ano. 

Pozor: obsahuje omluvu Zdeňku Rampasovi!

LITERATURA: Anketa Cen Akademie SFFH

Článek od: Anonym - 15.05.2013

V sobotu 18. 5. od 15 hodin v rámci pražského knižního veletrhu Svět knihy proběhne udělování Cen Akademie sci-fi, fantasy a hororu za rok 2012. Pojďme si po nominacích prvního kola anketou připomenout, jak tipovali nakladatelé samotní...

LITERATURA: Ceny Akademie, P. Briggs, J. A. Lindqvist a další fantastika na Světě knihy 2012

Článek od: Anonym - 15.05.2012

Tradiční součástí veletrhu Svět knihy je vyhlašování Cen Akademie scifi, fantasy a hororu, které i letos proběhne na tradičním místě a v tradičním čase – od 15.00 do 16.20 ve Velkém sále Střední haly. Akce toho ale pro milovníky fantastiky nabízí o něco víc, včetně vzácných zahraničních hostů Patricie Briggs a Johna Ajvida Lindqista. A hlavně - jedním z témat 18. ročníku je komiks. Propátrali jsme program a vybrali tipy na pořady, které by vás mohly zajímat.

AKADEMIE: Reforma ASFFH 2012

Článek od: Anonym - 21.11.2011

Cílem reformy je především modernizace a profesionalizace Akademie. Proto byli hlasující rozšířeni o odbornou sekci tvořenou knihkupci a žánrovými recenzenty a současně dochází i k úpravám v některých kategoriích.

PR: Ceny Akademie SFFH rozdány

Článek od: Anonym - 19.05.2011

Časopis XB-1 si z předávání odnesl hned tři ocenění. Cenu za dlouholetou práci pro science fiction získal pro rok 2011 šéfredaktor časopisu XB-1 Vlado Ríša. Sošku v podobě Sfingy mu předal překladatel Richard Podaný. Ocenění je unikátní tím, že se výhercům neuděluje opakovaně, není jí tedy možné obdržet vícekrát.

AKADEMIE: Ceny Akademie SFFH za rok 2010

Článek od: Jan Pechanec - 15.05.2011

Každoroční slavnostní předávání cen Akademie SFFH proběhlo v sobotu 14. května 2011 mezi patnáctou a půl pátou na veletrhu Svět knihy. Předávání za asistence tradičního moderátorského dua Evy Decastelo (Aichmajerové) a Richarda Klíčníka kraloval Paolo, Vlado, Ivan a pan Milan "Líbač" Gelnar...

AKADEMIE: Nominace na Ceny Akademie SFFH za rok 2010

Článek od: Redakce - 21.03.2011

Akademici rozhodli o postupujících do druhého kola hlasování o ceny Akademie SFFH, jehož uzávěrka je 22. dubna 2011. Čitelně vyplněný formulář (ke stažení níže) můžete poslat běžnou poštou na adresu Richarda Podaného nebo jej můžete do 22. 4. 2011 prohnat scanerem a poslat stejně jako v dříve uvedených variantách mailem na adresu richard.podany@gmail.com.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Akademie