RECENZE: Vlado Ríša (ed.), Zpěv kovových velryb

Článek od: Martina Mátlová - 29.04.2014

Tajemství. Smrt. Zkáza. Zmizení. Postapokalyptika. Detektivka. Sborník Zpěv kovových velryb, který sestavil Vlado Ríša, přináší různorodou směsici povídek. Každý z devíti příběhů čtenáři nabídne něco jiného a zavede ho do rozličných světů, všechny však pojí městská fantastika.

RECENZE: Vlado Ríša, Valdštejnova éra

Článek od: Martin Stručovský - 05.03.2012

Příběhem Valdštejnova éra pokračuje série historické fantasy Kroniky karmínových kamenů. Jeho autorem je zkušený matador české fantastiky Vlado Ríša, který se po Františkovi Novotném stává druhým zapisovatelem této kroniky. Ve svém příběhu nás provede třemi etapami – krátkým obdobím před vypuknutím I. světové války a následným konfliktem, aby to všechno zakončil v době zrodu první republiky.

PR: Ceny Akademie SFFH rozdány

Článek od: Anonym - 19.05.2011

Časopis XB-1 si z předávání odnesl hned tři ocenění. Cenu za dlouholetou práci pro science fiction získal pro rok 2011 šéfredaktor časopisu XB-1 Vlado Ríša. Sošku v podobě Sfingy mu předal překladatel Richard Podaný. Ocenění je unikátní tím, že se výhercům neuděluje opakovaně, není jí tedy možné obdržet vícekrát.

RECENZE: Vlado Ríša, Zabij/zachraň svého mimozemšťana

Článek od: pagi - 25.11.2010

Vlado Ríša pokračuje v pořádání antologií českých autorů - tentokrát si jako spojující motiv vybral střet člověka a emzáka. Deset povídek od deseti autorů uvádí Slávek Švachouček, který publikuje sice velmi vzácně, ale vždy nabízí velmi propracovaný příběh, a ani tentokrát své ctitele nezklamal.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - V. Ríša