AKCE: Přehled SFFH akcí únor-březen 2012

Článek od: Redakce - 07.02.2012

Komorní vernisáž Jakubových houslí

Neuvěřitelné se stane skutkem, autorka přijede osobně představit své nejmilejší literární dítko - kam jinam než do Luxoru. Bude se besedovat, odpovídat, podpisovat, předčítat a polévat, snad přivezu i drobné pamlsky vlastní výroby (co jen unesu). A pozor, možná se dostaví i celebrita. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči! V Páláci knih Luxor. 9. února 2012 od 17:00.

www.facebook.com


Biocon 3.0

BioCon 3.0 se koná v sobotu 11. února od 14,00 hod. v klubu Roxy NoD (Dlouhá 33, Praha 1, nod.roxy.cz). Vzhledem k velkému zájmu a omezenému prostoru je třeba potvrdit účast zasláním vašeho jména (případně i doprovodu) co možná nejdříve na adresu bioware.czech@gmail.com.

Více zde.


Křest románu Valdštejnova éra

Zveme vás na křest knihy Valdštejnova éra autora Vlada Ríši. Akce proběhne dne 16. 2. 2012 od 17 hodin v Městské knihovně Praha-Smíchov. Valdštejnova éra jsou dalším dílem historicko-magické edice Kroniky karmínových kamenů, jedná se o jedinečný román líčící počátky českého válečného letectví. Knihu pokřtí herečka a moderátorka Eva Decastelo. Součástí křtu bude také autogramiáda Vlada Ríši a beseda o celé edici s její koordinátorkou Františkou Vrbenskou.


Cravatacon 2012

Nebyli jste nikdy v životě na žádném conu nebo se vám zajídají akce plánované pro tisíc a více návštěvníků? Tak potom je Cravatacon přesně pro vás: jde o setkání menšího počtu lidí (plánovaný počet účastníků je kolem 200) se stejnými a podobnými zájmy v přátelském prostředí SVČ Fokus v Novém Jičíně od 24. do 26. února 2012.

http://cravatacon.kocogel.info/


Zeměplošský maškarní bál

Klub Terryho Pratchetta vás srdečně zve na Zeměplošský maškarní bál, který se bude konat v úterý 28. února 2012 od 20:00 hodin ve velkém sále Divadla Gong (Sokolovská 969/191, Praha 9 – Libeň, zastávka MHD „Divadlo Gong“, tramvaje č. 15, 19).

Více zde.


Křest Conana

Křest knihy Václava Vágenknechta Conan – Bélitin tanec smrti proběhne ve čtvrtek 1. 3. 2012 v 17.00 v knihkupectví Krakatit v 1. patře na adrese Jungmannova 14, Praha 1.

Pod vedením Bélit, Královny Černého pobřeží, a Conana, jenž se proslavil jako Amra, ovládla černá posádka galéry Tygřice Západní oceán. Obávali se jich námořníci, pobřežní kmeny i vládci mocných říší. Piráti připomínali žraloka na lovu, s nadšením posílali ke dnu nepřátelské lodě, drancovali a užívali si, bojovali i s mágy a nadpřirozenými bytostmi. Stali se postrachem Smaragdových břehů, znamenali život i smrt. (anotace)


Trpaslicon 2012

Trpaslicon 2012 odstartuje v pátek 9. března 2012 v 19 hodin v prostorách ZŠ Květnového vítězství v Praze na Chodově (z metra C Háje autobusem č. 154, 170 nebo 203 do zastávky „Brechtova“; zobrazit na mapě.) Historií se stane v neděli úderem poledne. Spát se bude ve vlastních spacácích na podlahách tělocvičen a tříd. Jídlo a pití zajistí bufet U Piráta Luigiho. Jeho pochoutky nemají obdoby. Vezměte si s sebou přezůvky, ať to po nás nevypadá jako Listerův koš na špínu koncem měsíce. I pokud jste násosky, zdržte se alkoholu. Osoby ve stavu pokročilé mentální inkompetence budou vyvedeny.

http://trpaslicon.cervenytrpaslik.cz/


Nemesis slaví narozeniny

Od 8. do 10. 3. bude v Galerii Nemesis probíhat happening. Kromě vernisáže autorské výstavy Martina Zhoufa pokřtíme katalog Galerie Nemesis, sběratelské kartičky "Master of Czech and Slovak Sci-fi and Fantasy", vystavíme vítězná díla soutěže, setkáme se s autory, Pevností, XB-1 a dalšími hosty a všem nabídneme většinu děl se speciální, happeningovou desetiprocentní slevou.

http://www.galerienemesis.cz/


Domesticon 2012

Domesticon je con od fanoušků fantastiky pro fanoušky fantastiky (a to nejen ve formě fantasy, ale i historie, RPG, mytologie, pohádek a dalších literárních žánrů, hudby..). Místo, kde můžete potkat podobně založené tvory různého věku, pohlaví, rasy, povolání i přesvědčení. Termín a místo konání: 16. – 18. 3. 2012, ZŠ Štáflova, Havlíčkův Brod

Více zde.


Další akce můžete najít například na www.fandomar.cz.

Přidat komentář