KOMIKS: Stan Sakai - Usagi Yojimbo: Senso

Článek od: Petr Simcik - 08.12.2016

Psát recenzi na běžného Usagiho je pro recenzenta poměrně stresující zážitek. Běžný Usagi je totiž po všech stránkách tak vypiplaný, promyšlený a dokonalý komiks, že jediné, co se na něm dá strhat, je, že se už při sto dvacátém čtení rozpadne lepená vazba.

KOMIKS: Komiksove volby nakladatelství CREW

Článek od: Anonym - 07.11.2013

I komiksoví fanoušci jsou zodpovědní voliči, kteří to s osudem našeho státu myslí dobře, nakladatelství CREW uspořádalo takové malé komiksové volby - ovšem s poněkud jinými kandidáty, než jsou na soupiskách oficiálních politických stran.

RECENZE: Stan Sakai, Souboj v Kitanoji (Usagi Yojimbo 17)

Článek od: Petr Simcik - 10.07.2012

Člověk by řekl, že po tolika dílech se už Stan Sakai musí zákonitě opakovat, zvláště když používá totéž prostředí a minimum postav, ale kupodivu tomu tak ani zdaleka není. Sice se může naskytnout zdánlivě podobná situace, jakou už jsme viděli, ale i z ní dokáže Sakai vytěžit další originální příběh a zcela jiné rozuzlení.

KOMIKS: Stan Sakai, Bezměsíčná noc (Usagi Yojimbo 16)

Článek od: Lament - 02.05.2012

Víte, že se ještě nikomu nepodařilo ochočit si zajíce? A slyšeli jste o tom, že zajíc umí být i neviditelný? Dokáže totiž tak splynout s okolím, že si ho nevšimnete. Také se zdá, jako by spal s otevřenýma očima, nic ho nezaskočí. Ve skutečnosti však nespí, jen pečlivě sleduje okolí. Vždyť mu stačí jen pár minut spánku denně.

RECENZE: Stan Sakai, Ostří trav II (Usagi Yojimbo 15)

Článek od: Petr Simcik - 24.11.2011

Patnáctým dílem série o králíkovi bez bázně a hany se nám dostává do rukou pokračování příběhu započatého v díle dvanáctém, ale zatímco Ostří trav je poměrně komplikovaný příběh s více dějovými liniemi, jeho pokračování by se dalo přirovnat k tobogánu. Tobogánu, který neustále nabírá na rychlosti, jen v zatáčkách opravdu mírně přibrzdí, ale žene si to stále kupředu, téměř přímou linkou do cíle.

RECENZE: Stan Sakai, Ostří trav II – Pouť do svatyně Atsuta (Usagi Yojimbo 15)

Článek od: Lament - 19.10.2011

Meč Kusanagi, neboli Ostří trav, je legendou, ukovanou bohy feudálního Japonska. Zbrocený krví procházel staletími a toužilo po něm mnoho mocných bojovníků a vládců. Ronin Usagi je pověřen úkolem navrátit tento meč do svatyně Atsuta, na místo odpočinku. Úkol je to vskutku náročný, na každém kroku číhají intriky i smrtelné nebezpečí pro toho, kdo cestuje s Ostřím trav.

KOMIKS: Stan Sakai, Maska démona (Usagi Yojimbo 14)

Článek od: Lament - 22.03.2011

Tato sbírka ušákových příhod je zaměřená dalo by se říci realisticky. I nadpřirozené jevy tu většinou mají zcela přirozené a mnohdy přízemní vysvětlení, a stejně tak jednání jednotlivých postav. Je tedy zřejmé, že se Stan Sakai chtěl tentokrát věnovat zejména lidské, ehm, promiňte, samozřejmě zvířecí povaze...

RECENZE: Stan Sakai, Usagi Yojimbo - Šedé stíny

Článek od: Lament - 07.11.2010

Ušatého samuraje, ochránce spravedlnosti a těch, kdo se jí těžko dovolávají, zná snad i u nás úplně každý. Už nám tu vyšlo 12 jeho sebraných příběhů a my stále netrpělivě čekáme na další, abychom je mohli s hořícíma ušima a planoucím srdcem zhltnout někde v osamělém koutku, kam se na chvilku ukryjeme před světem.

Přihlásit se k odběru RSS - Usagi Yojimbo