LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Crew (únor-duben)

Článek od: Anonym - 05.02.2012

Štěpán Kopřiva: Asfalt (dotisk)

Žoldáci neumírají. Odcházejí do pekla, kde se spojují.
Že je toto známé rčení pravdivé, se členové Kuffenbachova komanda přesvědčí po jedné nepříliš povedené akci. Jenže peklo není žádná pohádková idylka - ale temná industriální dimenze, kde jsou mrtví degradováni na mazlavou hmotu, na pouhý materiál. Svět, kde je lidská rasa jenom něco jako asfalt. Problém je v tom, že Kuffenbachovi vojáci se s touto rolí odmítnou smířit. A jelikož mají výcvik, zkušenosti i potřebnou dávku šílenství, situace se poměrně rychle zvrhne.
Pět žoldáků proti celému peklu.
Noe může rovnou začít stloukat nový škuner.
Protože tenhle svět utone v krvi.

Plánované datum vydání: 6. 2. 2012


Cugumi Óba, Takeši Obata: Death Note - Zápisník smrti 3

Zkuste si představit, že existují bytosti zvané smrtonoši. Každý z nich vlastní zápisník, do kterého když zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. Používání zápisníku se řídí celou řadou přesně stanovených pravidel a zabíjet s jeho pomocí může pouze jeho právoplatný majitel. Nikde se však nepíše, že by se majitelem zápisníku nemohl stát člověk...
A tak se jednoho dne jeden z těchto zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Jagami, mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který se pod vlivem svého otce, policejního náčelníka, připravuje na dráhu kriminalisty. Nalezený zápisník mu poskytne velmi lákavou zkratku k samozvané spravedlnosti.

Plánované datum vydání: 7. 2. 2012


J. M. Straczynski, Mike Deodato jr. : Amazing Spider-Man 7: Hříchy minulosti 

Některé hříchy mají velmi dlouhý život... a některé spí tiše pod hladinou a vynoří se až po letech. Spider-Man se s jedním starým hříchem právě setkává. Hříchem, který ho může zabít – a je celkem jedno, že to není jeho hřích.
V komiksu Hříchy minulosti se propojuje Spider-Man, kterého znáte z Comicsových legend, s tím současným - a ukazuje se, že vám staré komiksy zatajily pár důležitých detailů. Je to příběh, kterým JMS zatřásl posvátnými komiksovými ikonami.
A pozor, s tímto příběhem přichází nový malíř! Skvělý Mike Deodato, tvůrce velmi propracovaných kreseb!

Plánované datum vydání: únor 2012


Stan Sakai: Usagi Yojimbo 16: Bezměsíčná noc

Na svých cestách napříč středověkým Japonskem zažívá králičí ronin Miyamoto Usagi mnoho příhod a dobrodružství. Podstupuje souboje na život a na smrt se zapřísáhlými nepřáteli a získává nové přátele, díky jejichž oddanosti dokáže čelit jakýmkoliv nebezpečím.
Společně s věčně nabručeným lovcem odměn Genem musí překazit intriky dvou zkorumpovaných klanů. V jiném příběhu je pak Usagi nucen bránit svůj život pomocí velice neobvyklých zbraní. V ohrožení se ocitne i život Chizu, vůdkyně ninjů z klanu Neko, která musí prchat ze smrtící léčky nastražené vlastními podřízenými. Nahlédneme rovněž do tragické minulosti šarmantní zlodějky a umělkyně Kitsune.
Stan Sakai opět jednou dokazuje své mistrovství a umně splétá síť intrik, dobrodružství, humoru a citu!

Plánované datum vydání: 13. 2. 2012


Masaši Kišimoto: Naruto 5: Vyzyvatelé

Stát se nejlepším nindžou na světě není věc snadná, dokonce ani když nejste obecně zatracovaný outsider, který má v sobě zapečetěného devítiocasého démona, jenž kdysi málem srovnal se zemí celou nindžovskou vesnici. Naruto je však pevně odhodlaný splnit si tento sen a vzdát se za žádných okolností nehodlá. Nejspíš proto, že neví, co to slovo znamená (a prakticky určitě ho nedokáže správně napsat).

Plánované datum vydání: 13. 2. 2012


Simpsonovi: Bonanza

V novém souhrnném vydání příběhů slavné žluté rodinky se Simpsonovi vydají do tajemné země jménem Krustonie, Homer se účastní wrestlingového mistrovství, pan Burns se pustí do klonování Smithersů, aby jimi nahradil veškeré ostatní zaměstnance a nakonec je hlava (nebo spíš břicho...) rodiny Simpsonových, postižena amnézii a bludem, že je Radioaktivní Hugo. Čili další nové, originální příběhy ze Springfieldu – další porce zábavy i poučení.

Plánované datum vydání: 20. 2. 2012


Stan Sakai: Usagi Yojimbo 11: Roční období (dotisk) 

Jarní vánek přináší vzpomínky na prohrané bitvy. Letní pole hoří v plamenech zrady. Chladné podzimní noci rozeznívá křik démonů. Zimní sníh se barví do ruda krví. Roční doby se střídají v nekonečném koloběhu zrození, života a smrti - a zrcadlí tak válečnickou pouť Miyamota Usagiho, samuraje bez pána, který putuje krajinou středověkého Japonska, bojuje proti bezpráví a zdokonaluje své duchovní a válečnické schopnosti.

Plánované datum vydání: 20. 2. 2012


Brian Michael Bendis, Warren Ellis: Ultimate Spider-Man a spol. 1

První číslo nového komiksového dvoumesíčníku až po okraj nadupaného superhrdinskými příběhy.

Plánované datum vydání: 27. 2. 2012


Jim Davis: Garfield 35: Garfield chrochtá blahem

Oranžový kocour zůstává středem vaší pozornosti a cítí se jako prase v žitě!

Plánované datum vydání: 27. 2. 2012


Scott Adams: Dilbert 4: Na to, abyste přežili, nemáte dost pod čepicí

Dilbert je hrdinou devadesátých let. Je to inženýr, ukrývající se v kancelářích obří korpoprace, denně vystavovaný pracovním nebezpečím a absurditám pracovní dne. Doprovází ho jeho sarkastický pes Dogbert, jehož cílem je ovládnout svět a zotročit lidstvo... a zatím, než se mu to povede, aspoň šikanuje své okolí.

Plánované datum vydání: 5. 3. 2012


Alan Grant, Val Semeiks: Lobo: Kostěj nesmrtelný a další příběhy 

Soubor dávno vyprodaných dílů Loba! Najdete tu jak v Modré Crwi vydaného Kostěje nesmrtelného, tak Pěkně prsatý propadák a Gaunery z prvních Crwí. Pro ty, co jim tahle zásadní díla unikla, je to šance, jak svou chybu napravit. Pokud to neuděláte, tak se nikdy nedozvíte, kdo vyhrál Lobem porotcovanou soutěž o královnu krásy, zůstane vám zatajeno tajemství Lobovy minulosti a nebudete vědět ani, jak dopadl souboj s lidožravými slimáky!

POZNÁMKA: Konkrétní obsah a formát této publikace se ještě upřesňuje, je však velice pravděpodobné, že se v ní objeví i dosud u nás nikdy nevydaný materiál + kdysi vydaným příběhům se dostane pečlivé grafické revize!

Plánované datum vydání: 5. 3. 2012


Jeff Smith: Kůstek 3

Síly zla jsou čím dál mocnější.
Kůstek míří přímo vstříc nebezpečí. Spolu s babičkou Ben a Thorn zažívají děsivé setkání s Králopsem, vládcem krysáků. Postava v kápi svolává svou obrovskou armádu do poslední války. Někdo nelítostně pronásleduje Thorn v jejich snech. A do toho všeho mizí babička Ben.
A jako by to nestačilo, dokázal Podfa přesvědčit vesničany že je mocný likvidátor draků. A když se mu skutečně povede chytit rudého velkého draka, musí splnit svůj slib. Zabít ho za rozbřesku.

Plánované datum vydání: 19. 3. 2012


Crew2 č. 32

S větší cenou i větší porce komiksu! Hned dva díly nového evropského akčního komiksu Anita! Démoni, obrovští koně, splašené vlaky, mnohohlaví žoldáci... a uprostřed toho všeho sexy holka s lízátkem a obrovskou sekerou. To je Anita, dílo úspěšných argentinských tvůrců Gabriela a Juana Bobilla. Anitin otec je odsouzený k věčnému zatracení. Jediný způsob, jak ho zachránit, je převzít jeho práci lovce démonických hlav a doručit pekelnému tribunálu tolik lebek, aby se to vyrovnalo tatínkově váze. Bohužel, otec si zrovna na příkladný život a na dietu moc nepotrpěl, takže pokud ho chce Anita osvobodit, bude muset těch lebek přinést opravdu velkou hromadu. Dobrá zpráva je ta, že o lebky kolem není nouze. Špatná, že obvykle jsou připojeny ke krkům a nehodlají se od nich odloučit bez boje.
Pozor – komiks není tak úplně vhodný pro mládež.

Plánované datum vydání: 26. 3. 2012


Simpsonovi: Komiksový nářez (dotisk) 

Opět se k nám dere rodina Simpsonových. V plné sestavě a plné síle. Podíváte se s ní panu Burnsovi až do žaludku (doslova), navštívíte cirkus, podlehnete spisovatelské mánii a objevíte nový hudební styl (v podání Lízy). Vedle toho ještě odhalíte kruté tajemství konce El Barta,McBain bude propagovat zbraně, Bartova třídní se stane královnou Konga a s Barneym strávíte jeden den v hospodě.


Kazuo Koike, Rjóiči Ikegami: Crying Freeman - Plačící drak 3

Freemanovi se do rukou dostane Muramasa, démonický meč, který přináší smůlu a smrt každému, kdo ho vlastní. Aby zkrotila zlovolného ducha meče, vydá se s ním Tygří orchidej, Freemanova manželka, trénovat k legendárnímu mistrovi šermíři. Toho bude ale nejdříve muset najít v Kowloonu, chudinské čtvrti tak příšerné, že oficiálně ani neexistuje. Nebezpečí, která v ní však číhají, jsou ale veskrze reálná, včetně zločinecké armády rozhodnuté prodat Tygří orchidej do otroctví!

Plánované datum vydání: 9. 4. 2012


Masaši Kišimoto: Naruto 6: Sakuřino rozhodnutí

Naruto je nindža s talentem na maléry a touhou stát se největším bojovníkem svého klanu. První vítězství v boji bylo jen začátek. Teď musí složit nindžovské zkoušky. Písemné. Už to by možná stačilo na to, aby byl Naruto nadobro vyřazený ze hry, ale pro případ, že jimi projde, je tu druhá část testu: cesta všech adeptů hvozdem přátelsky nazvaným Les smrti. Nastává nelítostný boj každý proti každému, boj, ve kterém jsou všechny triky dovolené a ve kterém bude vyřazena celá polovina adeptů. Do jaké půlky budou patřit Naruto, Sasuka a Sakura?

Plánované datum vydání: 16. 4. 2012


Brian Michael Bendis, Warren Ellis: Ultimate Spider-Man a spol. 2

Komiksový dvoumesíčník až po okraj nadupaný superhrdinskými příběhy.

Plánované datum vydání: 23. 4. 2012

Přidat komentář