NEDĚLNÍK: Leonard Medek, Proč právě staré časy?

Článek od: Leonard Medek - 25.10.2020

Times, they are a-changin', zpívá už drahně let Bob Dylan. Něco o zajímavých časech by mohl vyprávět Terry Pratchett. Konec starých časů hlásal ostatně i Vladislav Vančura. Leonard Medek píše o tom, že časy se mění, zajímavé časy přeje zejména postavám knih a místo konce starých časů se zamýšlí nad jejich návratem na přední příčky žebříčku oblíbenosti. Vnímáte to stejně? A ke kterému období lidských dějin se nejraději vracíte vy?

RECENZE: Lucie Lukačovičová, Poslední bůh

Článek od: Monika Hrňová - 21.08.2019

Poslední bůh je výborný dobrodružný příběh z pera české autorky Lucie Lukačovičové. Odehrává se v období koloniální Indie, kdy se Britové snažili upevnit svou nadvládu, ale zároveň nedokázali potlačit místní tradice, vzývání hinduistického panteonu ani víru v nejrůznější nadpřirozené bytosti. A že jich v Indii je.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk, III.

Článek od: Monika Hrňová - 16.01.2019

Archipelagus se zmítá v bouři revoluce a smrtonosná rostlina pelyňku nabírá na síle a hrozí zahubit celé lidstvo. Do hry vstupují rozmarní bohové a to, co začalo jako špinavý boj o moc, se najednou změnilo v hru o přežití. Daniel Tučka nám v posledním dílu své steampunkové trilogie servíruje přímo epický závěr.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk, II.

Článek od: Monika Hrňová - 23.02.2018

Oblohu brázdí vzducholodě, podmořské hlubiny zase ponorky navigované mořskými pannami. Elektřina existuje jen v bájích a dřevo a knihy mají cenu zlata. V Archipelagu bojují dělníci za svá práva a v Raabu naopak procitají bohové. Oblaka páry a vůně magického pelyňku vás uhranou podruhé!

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk I.

Článek od: Monika Hrňová - 05.06.2017

Pokud vám jméno Daniel Tučka nic neříká, vězte, že se prosadil jako zdatný povídkář (jeho povídky naleznete například ve sbornících Legendy: Prokleté knihovny, Excelsior, gentlemani!, Ježíšku, já chci plamenomet a dalších). Ve spolupráci s nakladatelstvím Straky na vrbě vyšla v roce 2012 jeho prvotina Umrlčí tanec a nyní do světa vyráží trojdílný román Pelyněk.

UKÁZKA: Colin Greenland, Všechno špatně aneb Vládni Británie!

Článek od: Redakce - 19.10.2015

"Vesmírný ostrov High Haven je nebezpečné místo. Co tedy Sophie Farthingová dělá o půlnoci v tamním přístavu a proč mluví s tím zlověstně vyhlížejícím urozeným pánem se železnou čelistí? Z kterého konce Sluneční soustavy sem připlul ve své majestátní jachtě? A proč se směje, když se před ním Sophie zmíní o své nebožce matce?"

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Steampunk