RECENZE: Scott Westerfeld, Speciálové

Článek od: Renata Heitelová - 25.09.2012

V románech Oškliví a Krásní nás Scott Westerfeld zavedl do 300 let vzdálené budoucnosti, která vypadá téměř utopicky. Kdo by nechtěl žít ve světě bez násilí a válek, kde se zbytečně neničí příroda, kde jsou všichni zdraví a krásní? To by ovšem nesmělo následovat slůvko "ale"... a taky organizace zvaná Speciální případy.

PR+LITERATURA: Knižní klub chystá čtenářské žně

Článek od: Anonym - 21.02.2011

V první polovině letošního roku se budeme moci těšit na následující knižní novinky, jejichž kvalitu již prověřili desítky tisíc čtenářů zahraničních. Největší novinkou a servisem pro čtenáře se pak stává distribuce takzvaných reading copies...

UKÁZKA: Scott Westerfeld, Krásní (Oškliví 2)

Článek od: Anonym - 12.12.2010

Co se stane, když dokonalost nestačí? Tally je konečně krásná. Vypadá bezchybně a má všechno, po čem vždy toužila. Ale pod tou vší zábavou - nekonečnými večírky, módními výstřelky, technologickým přepychem a naprostou svobodou, hlodá pocit, že něco velmi důležitého není v pořádku.

RECENZE: Scott Westerfeld, Krásní (Oškliví 2)

Článek od: Renata Heitelová - 30.11.2010

Tally a Shay – kamarádky, které se rozhodly být ošklivé, když mohly být krásné. Nepodstoupily obvyklou operaci prováděnou všem lidem v 16 letech a utekly do Kouře – vesničky vzbouřenců proti společenskému systému, i když původně každá z jiného důvodu. Ale to už zřejmě víte z románu Scotta Westerfelda Oškliví.

SOUTĚŽ: S nakladatelstvím Triton-books o román Oškliví - výsledky

Článek od: Redakce - 21.09.2010

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton-books jsme si pro vás připravili další klání o knižní cenu. Tentokrát se jedná o první díl cyklu S. Westerfelda Oškliví, který dal název úvodní knize. Recenzi od Renči si můžete přečíst zde, stejně jako ukázku zde, což by vám mohlo napomoci správně odpovědět na následující otázky.

RECENZE: Scott Westerfeld, Oškliví

Článek od: Renata Heitelová - 17.09.2010

Shay je rebelka, které bude brzy šestnáct, tedy věk, kdy se oškliví chirurgickým zásahem mění na krásné. Jenže Shay nechce být krásná a splňovat představy nějaké komise, chce zůstat, jaká je, být sama sebou, nestát se jen rozesmátou vymaštěnou kráskou obrážející večírek za večírkem. ... Letos mám štěstí na velmi dobré první díly sérií (nejen) pro mládež a tenhle se pro mne zařazuje na špičku vedle Arény smrti...

UKÁZKA: Scott Westerfeld, Oškliví

Článek od: Anonym - 16.09.2010

Každý může být úchvatně krásný, co je na tom špatného? Tally bude brzy šestnáct a už se nemůže dočkat. V jejím světě šestnácté narozeniny znamenají operaci, která člověka změní z fyzicky ošklivého na dokonale krásnou bytost, a tím jej katapultuje do ráje špičkových technologií, kde jedinou prací je nikdy nekončící zábava.

Přihlásit se k odběru RSS - S. Westerfeld