PR+LITERATURA: Knižní klub chystá čtenářské žně

Článek od: Anonym - 21.02.2011

Nakladatelství Knižní klub několikrát do roka pravidelně uspokojuje také čtenáře žánrů fantastiky. Redakce jednotlivých webů pak zase získává profesionálním jednáním. V první polovině letošního roku se budeme moci těšit na následující knižní novinky, jejichž kvalitu již prověřili desítky tisíc čtenářů zahraničních. Největší novinkou a servisem pro čtenáře se pak stává distribuce takzvaných reading copies. Jedná se o zasílání knih v předprodejní úpravě pro recenzenty redakcí tiskovin i webových stránek před jejich uvedením na trh. Sarden je jedním z oslovených šťastných, kteří budou moci svým čtenářům nabídnout exkluzivní kritiky a ukázky z chystaných knih Knižního klubu.

Nakladatelství Knižní klub dodává:

V zahraničí běžné, u nás novinka - reading copies neboli předsignální výtisky, tj. neprodejné výtisky pro ty, kdo mají chuť přečíst si chystanou novinku ještě před vydáním. Rádi bychom především zapojili blogery a blogerky, kteří představí knihu na svém blogu, tématicky laděném serveru, v komunitě čtenářů, zapálených pro stejný žánr nebo v sociálních sítích Facebook, Twitter a jinde. (Více zde)

V březnu 2011 se můžeme těšit na steampunkový román Leviatan. Jedná se o první knihu stejnojmenné série, po níž budou následovat pokračování nazvaná Behemot a Goliáš. Scott Westerfeld nás již se svou tvorbou mohl zaujmout například v cyklu Oškliví.

Scott Westerfeld: Leviatan

První svazek nesmírně napínavé nové série pro mladé dospělé. Odehrává se v alternativní steampunkové minulosti, v níž je svět rozdělen na Rachoťáky, kteří ovládají ohromné parní pochodující válečné stroje, a Darwinisty, jejichž hybridní “potvůrky” fungují jako vzducholodi, parní vlaky, válečné lodi i ponorky. Příběh se odehrává těsně před první světovou válkou. Alex, utajený levoboček nedávno zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda, prchá před strýcem Františkem Josefem, který ho chce zavraždit, do Švýcarska a tam se s eznámí s Deryn, skotskou dívkou, která se v převleku za chlapce stane plavčíkem na válečné vzducholodi Leviatan, ohromném ekosystému složeném z velryb, netopýrů, včel, šestinohých psů závislých na vodíku a všelijakých jiných potvor, díky níž je neporazitelná.

V dubnu se pak můžeme těšit na první díl cyklu Kronika zaklínačů od Kami Garciové. Tato mladá autorka spolupracuje na románech s Margaret Stohlovou. Román se objevil v žebříčku bestsellerů The New York Times. Druhý díl cyklu pak nese název Nádherná temnota a Knižní klub ho taktéž chystá k vydání...

Garciová Kami: Kronika zaklínačů - Nádherné bytosti

Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí.

Jako lahůdka pro milovníky neotřelých příběhů vyznívá Inkarceron C. Fisherové. Těšit se první díl stejnojmenného cyklu můžeme již v květnu. Druhý díl nese název Sapphique. Za zmínku určitě stojí i zmínka o možném filmovém zpracování...

Catherine Fisherová: Inkarceron

Oceněná kniha pro mládež na pomezí fantasy a thrilleru. Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.

Dalším z titulů bude Smečka A. Cramerové z cyklu Nightside chystaná k vydání v květnu 2011.

Andrea R. Cramerová: Smečka 1

Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka: je rozená bojovnice, navíc vede smečku Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Když v horách narazí na lidského mladíka napadeného medvědem grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Poté se zadívá do jeho očí a začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. Je možné, že by se mohla svému předem určenému osudu vyhnout? Co by v jejím v životě mělo být na prvním místě: slepá oddanost pravidlům, anebo láska? A opravdu mají pravidla, na kterých tak lpí, zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela? První díl celosvětově úspěšné, akční, napínavé romantické série.

Přidat komentář