KOMIKS: Moebius, Šílená ze Sacré-Coeur

Článek od: Petr Simcik - 22.10.2018

Když si vezmete do ruky komiks Šílená ze Sacré-Coeur, máte chuť se s ním pomazlit a je úplně jedno, jestli jste žena nebo muž, protože nejde ani tak o titulní kresbu polonahé katolické školačky, ale hlavně o to, jaké se téhle sérii knih dostává v Argu grafické péče.

KOMIKS: Moebius, Dlouhý zítřek a další příběhy

Článek od: Petr Simcik - 08.10.2018

 Moebius je u nás mezi komiksovými vydavateli poměrně hodně oblíbený autor. V Dlouhém zítřku najdete povídky čitelné i běžným čtenářem, prakticky mainstreamové, takže se nemusíte vůbec bát do něj jít, i když nejste přímo umělecká duše bažící po filozofických disputacích a éterických zážitcích z pochopení všehomíra.

KOMIKS: Jean Giraud (Moebius), Arzach

Článek od: Tobiáš Smolík - 05.10.2012

Na skrovném českém komiksovém trhu se nedávno vyloupl útlý svazek od nakladatelství Crew s názvem Arzach. Kdyby knihu vzal do ruky člověk komiksu neznalý, kdo ví, co by se mu honilo hlavou. "Arzach? To je snad maďarsky nebo co? A co je zač to zvíře na obálce? Nějaká betonová pravěká slepice? A co ten trpaslík na ní?

REPORTÁŽ: Reportáž z pařížské výstavy Jeana Girauda - Moebia

Článek od: Tobiáš Smolík - 07.06.2011

Čas od času se v životě každého člověka náhle objeví nějaká velmi neobvyklá situace. Můžete o tom diskutovat, můžete s tím i nesouhlasit, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat. Protože jednou stejně přijde den, kdy půjdete pod okny hudební školy a najednou vám spadne na hlavu kontrabas. Nebo přivoláte porouchaný výtah a zasněně nastoupíte do prázdné šachty. Anebo se jen tak uprostřed týdne ocitnete v Paříži na výstavě jednoho z nejvýznamnějších evropských komiksářů. Ano, jedna z těchto pozoruhodných a překvapivých náhod potkala i mě.

PR+KOMIKS: Nejslavnější dílo evropského komiksu Incal vychází česky v kompletním vydání!

Článek od: Anonym - 27.04.2011

„Incal je komiksové opus magnum, které v sobě pojí prvky sci-fi galaktického dobrodružství se zkoumáním obskurních koutů lidské duše a představivosti. Je to sonda do současnosti a nadčasovosti, kosmická detektivka, autonomní svět se svojí poezií. Je to příběh plný snových, neuvěřitelných krajin, titánský opus, opravdová opera bohů,“ říká publicista Tomáš Komárek.

Přihlásit se k odběru RSS - Moebius