RECENZE: William Gibson, Země slídilů

Článek od: Jan Žlebek - 26.11.2012

Chvíli to trvá, než si toho všimnete. Stránky letí, tři dějové linie se střídají v úsečných krátkých kapitolách, autorův uhrančivý jazyk šeptá další a další zaříkávadla, která neuronovou sítí vysílají hyperrealistické obrazy, centrum postmoderní slasti přetížením taje jak honduraská čokoláda pod provensálským sluncem a všechno je, jak má být. Očividné věci se přehlížejí nejlépe. Takže ano, zabere to nějaký čas, než vám dojde, že tohle není sci-fi. I když to víte dopředu.

RECENZE: Orson Scott Card, Zrada

Článek od: elho_cid - 01.12.2011

Takže máme tu zajímavého hlavního hrdinu-hermafrodita, který neustále bojuje se svými vnitřními démony a proti celému světu. Máme tu zajímavý svět plný originálních prostředí a kultur, sužovaný mezistátními konflikty a soukromými ambicemi hlavního hrdiny (a bezohlednými záporáky, no jistě).

PR+LITERATURA: Mejdlo s Gibsonem

Článek od: Jan Žlebek - 19.01.2011

Pozor, pozor! Vy všichni kyberkovbojové, samurajové ulice a pošuci od ultimátních počítacích mašin nažhavte linku, nastražte uši a kapírujte, co se bude dít. Je mi ukradený, jestli ste teďka sjetý nebo jen znuděně vejráte do monitoru, prostě se dejte dokupy a otevřete hlavu informacím. Sme přece v informačním věku, data sou všechno a slova sou víc než skutek, takže nechte bity šumět a připravte se na příjem. Chystá se totiž mejdan. Pozn. redakce: Připojte se do Soutěže recenzentů se Sardenem. Získate knihu k přečtení a ještě vám náš tým pomůže s překonáním prvních překážek při psaní recenze.

Přihlásit se k odběru RSS - Mistrovská díla sci-fi