Halloweenská POVÍDKA: Petr Boček, Procitnutí

Článek od: Redakce - 31.10.2021

Také pro letošní Halloween jsme získali povídku od autora na slovo vzatého. Petr Boček dnes patří mezi uznávané české hororové autory a my jsme velmi rádi, že můžeme na Sardenu představit jeho novou povídku, napsanou na halloweenské, nebo chcete-li dušičkové, téma.

Přejeme příjemné strašidelné čtení.

Halloweenská POVÍDKA: Miroslav Pech, Dýně

Článek od: Redakce - 31.10.2020

Letošní jubilejní rok je na Sardenu ve znamení povídek a my doufáme, že se nám podařé v tom pokračovat i v dalších letech. Halloweenský večer přímo vybízí k tomu přečíst si nějaký pěkný hororový příběh. Máte vyhraněný názor na to, jestli americké zvyky patří do Čech? Dejte si pozor... Miroslav Pech má pro vás jednu dýňovou historku.

Kořeny Halloweenu u Keltů (Samain)

Článek od: Petra Elen Mand... - 30.10.2016

V rámci nadšení z americké kultury v posledních letech slepě přebíráme tamní svátky a tradice, teď na podzim to můžeme vidět na příkladu Halloweenu. Baví nás oblékat si masky duchů a vyprávět si děsivé příběhy zatímco, mlsáme vykoledované sladkosti. Málokdo se však pozastaví nad tím, že to co nám dnes USA vrací jako nový svátek, má vlastně kořeny právě u nás, v Evropě. 

TG: Wolverinovy drápy podle Gaudopippa

Článek od: Petr Simcik - 09.09.2015

Blíží se nám doba všemožných karnevalů a proto, jak to jen čas dovolí procházím internet a hledám návody na jednoduché ale efektní geekovské masky a propriety, bez kterých se soudobý školák na maškarní neobejde. Ať už to bude Halloweenská, nebo mikulášská.

První záležitost, která se mi hodně líbí a přitom je to klasický případ kdy je za málo peněz hodně muziky, jsou Wolverinovy tesáky (na svědomí je má Gaudopipo). Zapomeňte na vyjíždění z rukou a genové inženýství – tohle je low-cost záležitost a inspiruje se cikánskou zbraní, kterou jste mohli vidět například ve filmu Bratrstvo vlků.

TG: Halloweenská maska snadno a rychle

Článek od: Petr Simcik - 15.10.2014

I když se u nás klasický Halloween neslaví a já jsem tomu rád, protože to zkrátka není náš svátek, mnohé děti si ho tak či onak prožijí. Ať už jim ho zajistí nějakým způsobem ve škole či školce, na kroužku, v Sokole, prostě kdekoli, vy jako rodič máte za úkol sehnat masku…

LITERATURA: Čtení na víkend 11

Článek od: Monika Slíva - 31.05.2013

Minulý týden jsme pro samou práci a zkoušková období nějak nestihli vydat víkendové knižní tipy. Tento týden máte tedy v jedenáctém, dvojitém jedničkovém čtení, možnost vybírat z trojitých porcí knih: nefalšované čarodějnice, pravou apokalyptickou sci-fi a nezaměnitelný new weird.

FILM: Čo pozerať na Halloween?

Článek od: Martin Kochlica - 30.10.2012

Vzhľadom na fakt, že pracujúci človek má čoraz menej času na obľúbené filmy, stále častejšie mi vyhovuje "americký" spôsob sledovanie filmov ši seriálov. Skrátka, keď je Valentín, pozriem si dačo romantické, keď sú Vianoce, pozriem si niečo o policajtovi v mrakodrape plnom teroristov, keď je piatok trinásteho... no, určite ste to už pochopili. Na Halloween si skrátka budem vyberať z tohto: ...

SLOUPEK: Hollywood v krizi

Článek od: Martin Stručovský - 15.04.2012

Nevím, jak pro jiné čtenáře, ale pro mě byl Hollywood od okamžiku, kdy jsem coby capart propadl filmu, synonymem pro místo, kde se sny stávají skutečností. Místem, z něhož tyto sny vyrážejí do světa a pronikají k divákům skrz stříbrné plátno. Jenže v posledních zhruba třech letech mám pocit, že z Hollywoodu odešel jeho velký tvořivý duch

Přihlásit se k odběru RSS - Halloween