Přihlášení

Please answer the question

TG: Wolverinovy drápy podle Gaudopippa

Článek od: Petr Simcik - 09.09.2015

Blíží se nám doba všemožných karnevalů a proto, jak to jen čas dovolí procházím internet a hledám návody na jednoduché ale efektní geekovské masky a propriety, bez kterých se soudobý školák na maškarní neobejde. Ať už to bude Halloweenská, nebo mikulášská.

První záležitost, která se mi hodně líbí a přitom je to klasický případ kdy je za málo peněz hodně muziky, jsou Wolverinovy tesáky (na svědomí je má Gaudopipo). Zapomeňte na vyjíždění z rukou a genové inženýství – tohle je low-cost záležitost a inspiruje se cikánskou zbraní, kterou jste mohli vidět například ve filmu Bratrstvo vlků.

12161

V našem případě to ale bude o něco méně nebezpečné. Hlavně proto, že místo oceli použijeme molitan a výsledek bude vypadat nějak takto.

FIDRK0PHPWMKWGN.MEDIUM

 

  Co je potřeba

  • Tlustá pěnová podložka – karimatka
  • lepidlo, které ji slepí (acetonové)
  • tavící pistole
  • stříbrná barva
  • nůž na koberce, fixa
  • + šablonu –  FE0Z7SQHPWBYIZP

volitelné

  • slabší pletací jehlici
  • vázací drát

1#

Jako první bude třeba na karimatku nakreslit fixou obrys podle vzoru z šablony a následně ho vyříznout. Pokud máte slabší materiál, budete toho potřebovat dvakrát tolik. Cílem pak je aby se výsledné čepele příliš nekroutily. Toho se sice jistě dosáhne i pomocí barvy, ale nějakou pevnost by mohly mít i nenabarvené. Nezapomeňte i na válečky mezi čepele – těch musí být tolik aby pokryly šířkou prostor pro prsty. Jiný počet bude tedy třeba pro tříleté a jiný pro jedenáctileté dítě.

FVWEC7QHPWMKWH2.MEDIUM

 

F0IOO9AHPWBYIX4.MEDIUM

2#

Vystřižené díly k sobě připevníte a slepíte. Pokud chcete mít drápy pevnější udělejte do plošek na rukojeti i propojovacích koleček dírky (pouze jednu tam a jednu zpět ), provlékněte drát, a uvažte. Konec můžete schovat mezi dílky a obtočit než lepidlo uschne.

FJFFNINHPWBUP4V.MEDIUM

3#

Rukojeť je poměrně nepřesná, ale to nevadí, teď na její dohlazení použijte tavící pistoli. Kdo dělal kouzelné hůlky neměl by  s tím mít sebemenší problém. Tavící pistolí se nejen slepí karimatka a celá rukojeť, ale schová se i drát, pokud je vidět.

F08IWHFHPWMKWHB.MEDIUM

Konec

Následně už zbývá jen povrchová úprava. Můžete použít rovnou barvu, nebo i nějaký pružný lak, který nežere plasty. Ať tak či tak, výsledek bude vypadat nějak takto.

 

Přidat komentář

Sarden - internetový magazín o sci-fi a fantastice  /  šéfredaktor: Monika Slíva Dvořáková  /  zástupce šéfredaktora: Tereza Kadet Kadečková / webmaster: Petr Šimčík / ISSN: 1805-2711 / administrace

 

Ilustrace v hlavičce Stefan Keller na Pixabay