EDITORIAL: Sci-fi maraton

Článek od: Monika Slíva - 31.07.2023

Máte rádi sci-fi? My ano! Jak by taky ne, když jsme žánrový magazín o fantastice všeho druhu. V nadcházejících dvou týdnech se podíváme vědecko-fantastické tématice blíže na součástky a zahrneme vás vším možným, co tmavne vesmírem a rezonuje tichem nekonečných dálav.

EDITORIAL: Předprázdninově hororový

Článek od: Monika Slíva - 02.06.2022

Je to už opravdu dlouho, co jste si mohli přečíst sardenský editorial, ale snad mi to odpustíte, protože jinak se snažíme, seč naše amatérské neplacené klávesníce dovolí, abychom vám pořád nabízeli ke čtení zajímavé texty.

EDITORIAL: vánoční

Článek od: Monika Slíva - 24.12.2021

Vánoční čas je doba tajemná a podle pradávných předků je to období, kdy je hranice mezi světěm živých a jinými dimenzemi nejtenčí a lidé páli vánoční polena a nebo alespoň svíčky, aby světlo odradilo nekalé a špatné živly od vstupu do našich dveří.

Konečně normální EDITORIAL

Článek od: Monika Slíva - 07.06.2021

Vypadá to, že počasí se umoudřilo a odpovídá tomu, co je napsáno v kalendáři. Snad si konečně vychutnáme i čtení v parku nebo na zahrádce (i na tu restaurační už nás pustili a můžeme si to zpestřit pěnivým mokem nebo dobrou kávou), aniž by nám hrozilo umrznutí.

EDITORIAL veskrze jarní

Článek od: Monika Slíva - 05.04.2021

Je to naprosto k nevíře, ale poslední editorial jsem napsala letos v lednu. Další dva měsíce zmizely tak rychle, že mám podezření, jestli mi je někdo neodcizil nejen z kalendáře, ale i ze života. Jaro na krku, to zcela jistě, konec utažených šroubů v dohledu, v to doufejme.

Letošní první EDITORIAL

Článek od: Monika Slíva - 03.01.2021

Se začátkem roku pořád někde někdo něco bilancuje. Vždycky se dá najít to dobré i to špatné, záleží na úhlu pohledu. Uplynulý rok byl jednoduchý jen pro málokoho z nás a nemá cenu nosit dříví do lesa ani trpaslíky do jeskyně. Nechme tedy stranou nám všem známé vnější okolnosti a ohlédněme se za tím, co se dělo na Sardenu. Jo, a kdyby vám to krapet připomínalo představovačku kapely na rockovém koncertě, tak podobnost je čistě náhodná.

Editorial vánoční

Článek od: Monika Slíva - 24.12.2020

Ještě pár dní a budeme mít za sebou ten nejpodivnější rok, jaký kdy drtivá většina z nás zažila. Nebojte se nic, nehodlám zrovna teď a tady spílat Covidům a vládám, přece si nebudeme kazit sváteční náladu.

Narozeninový EDITORIAL

Článek od: Monika Slíva - 26.05.2020

Sardenu je dvacet let! K tomuto dni se formálně váže vznik sardenské virtuální entity, která se nakonec přerodila v nezávislý web a pořád má co říci těm, kteří chtějí poslouchat a číst. Požádala jsem svoje předchůdce ve výslužbě, aby mi pomohli přidat pár řádků. Slíva, Sírius, Pechy a Pagi žádají svoje čtenáře, aby laskavě strkali nos do článků a četli, co je pro ně určeno! Neplecha zatím není ukončena!:-D

EDITORIAL: Stále zahalený, přesto kvetoucí

Článek od: Monika Slíva - 01.05.2020

V květnu se slaví celá řada různých svátků a mezinárodních dnů. Pro nás knihomoly se specializací na fantastiku je nutné zmínit ručníkový den, MAY THE 4TH, možná mezinárodní den svobody tisku a oficiální výročí založení Sardenu, všechno ostatní je jen šustění stránek v rukách čtenáře.

EDITORIAL: Březnový

Článek od: Monika Slíva - 06.03.2020

Je to pořád stejná a čím dál otřepanější písnička o tom, jak čas letí a nikdo nic nestíhá. Tak to víc rozmazávat nebudu. Březen je (už) třetí měsíc v roce, první jarní měsíc a kdysi to býval i měsíc knihy. Knihy jsou pro nás až na prvním místě, ať je měsíc, jaký chce. Rádi je čteme, píšeme o nich a občas se o ně i pohádáme, ale to zkrátka patří k meritu věci.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Editorial