EDITORIAL: Léto (snad) budiž pochváleno!

Článek od: Monika Slíva - 02.07.2020

Prázdninový čas se letos, díky covidovému veselení, vyloženě a nenápadně připlížil. Nikdo nevíme, co nás čeká, a nějaká ta křišťálová koule by jistě přišla vhod. Máte-li někdo doma pod postelí nebo v nůši po babičce podobné zařízení, dejte vědět a podělte se!
Co se dá vyvěštit i bez čtení z kávové sedliny? Čtení! Ať už bude léto jaké chce, poněkud nešťastné podle Vančury, nebo s kovbojem, ať nás čekají italské prázdniny, nebo ty na Zlatém jezeře, můžeme si, my knihomolové, být jistí, že číst budeme pořád a všude. Sem tam koukneme na film nebo seriál, to podle počasí.

Máte-li málo inspirace, přijďte se poradit na Sarden, recenzí na nové knihy budeme mít určitě dost, snad zvládneme během prázdnin zachytit do spárů i nějakého toho autora na rozhovor. Připravili jsme pro vás na červenec rozsáhlý filmový průzkum a výhled až do konce roku – filmaři potřebují dohnat spoustu restů, začínají pomalu znovu točit a budou to do diváků tlačit, jak se dá.
I během letního času budeme pokračovat s nedělníky (v poslední době se nám sešla vpravdě seriózní témata, ať to od Romana Tilcera o překladech, moje o rasismu, nebo nejnovější od Míši Merglové o postojích autorů a čtenářů), čerstvě vydaný občasník Čteme si vám nabízí inspiraci nejen pro ratolesti a nový přírůstek v seriálu Petra Šimčíka o válkách světů fanoušci určitě nepřehlédli. Je to už čtvrtý díl, můžete si zalistovat a přečíst i ty předchozí. Určitě pro vás dáme dohromady nějaké tipy vhodné k letnímu čtení. Vyhlásili jsme historicky první literární soutěž, která zatím není pokřtěná, ale na fb proběhla anketa a brzy ji oficiálně pojmenujeme. Psavci s ambicemi mají čas do 31. 8., kdy je uzávěrka příjmu povídek, takže můžete volno (pokud nějaké máte) využít i na psaní, jestli vás ruka táhne tím směrem.
Dostanete novou povídku od Radky Tomšů a tu od Jitky Ládrové si můžete přečíst od června. Snad vyjde i retro měsíc se spoustou „starého“ čtení jako před pár lety, pokud dokážeme dát všechny zdroje správně dohromady. To se odehraje nejspíš až v srpnu, protože červenec už neúprosně ukrajuje ze svéhu dílu.

Zkrátka, buďte s námi i v létě, my se neodmlčíme a v redakci se vždycky nějak vystřídáme, aby na vás na webu čekalo (skoro) každý den něco nového ke čtení.

Vaše letně naladěná
Slíva

Přidat komentář