EDITORIAL: Předprázdninově hororový

Článek od: Monika Slíva - 02.06.2022

Je to už opravdu dlouho, co jste si mohli přečíst sardenský editorial, ale snad mi to odpustíte, protože jinak se snažíme, seč naše amatérské neplacené klávesníce dovolí, abychom vám pořád nabízeli ke čtení zajímavé texty.

Doba covidová je snad již definitivně pryč a já se pořád držím svojí teorie se Španělskou chřipkou a epidemií přesně před sto lety. Taky po nějakých dvou letech zmizela stejně jako přišla a už o ní nikdo nikdy neslyšel. Koukneme-li se na to očima fantastů, dala by se na tom postavit slušná zápletka s nějakou pěknou výroční kletbou uvalenou na lidstvo za trest pro jeho nepoučitelnost.

Jistě jste si všimli, že kromě Nedělníků jsme vám do „prázdných“ týdnů začali v sobotu předkládat filmovou srdcovku a už teď v této pravidelné rubrice najdete pár pěkných tipů na zapomenuté, ale skvělé filmy. Zajímavých povídek se nám vloni v Sardenských legendách urodilo tolik, že spolu s dalšími na jiná témata dokázaly obsadit každý měsíc v roce, takže jsme zrušili dvouměsíční interval a vy si můžete počíst na začátku každého měsíce.
Máme několik nových redaktorů, které se nám podařilo (tak porůznu) naverbovat, všichni se činí, seč můžou a aktivně se zapojili do dění na Sardenu. Někteří jiní se vytratili do šedosti každodenní reality, ale tak to prostě chodí nejen na webu o fantastice. V souvislosti s tím bych chtěla oprášit jednu starší redaktorskou rubriku, tak se těšte.

Před blížícími se prázdninami, které jsou vždycky ospalé a v aktivitách utlumené, jsme si pro vás připravili hned na začátek června pořádné hororové menu o mnoha chodech. Sešlo se nám několik hororových příspěvků a shodli jsme se na tom, že by byla velká škoda to jen tak přejít. Počínaje Sobotní srdcovkou (již zítra!) otvíráme Horor týden a kousek. Počtete si: recenzi filmovou i knižní, tematický článek, anketu i tipy ke čtení od českých hororových autorů, chybět nebude povídka (nechte se překvapit od koho) a zakončíme Nedělníkem. Hodně nás bavilo to celé skládat a třeba během prázdnin na podzimní dny vymyslíme něco podobného s fantasy nebo sci-fi, určitě by si to sestry ve zbrani zasloužily také.

Jste-li školou povinní, ať už na kterékoli straně barikády, nebo budete v létě mít jen dovolenou, vyhlížejte prázdninový čas s nadšením a nechte se inspirovat ke čtení trochou knižní hrůzy, protože není nic lepšího, než z temnot na stránkách vyjít zpátky do světlé, i když všední a obyčejné, reality.

Vaše Slíva

Přidat komentář