Konečně normální EDITORIAL

Článek od: Monika Slíva - 07.06.2021

Vypadá to, že počasí se umoudřilo a odpovídá tomu, co je napsáno v kalendáři. Snad si konečně vychutnáme i čtení v parku nebo na zahrádce (i na tu restaurační už nás pustili a můžeme si to zpestřit pěnivým mokem nebo dobrou kávou), aniž by nám hrozilo umrznutí.
Číst je pořád co, protože navzdory všem protivenstvím hrdinní nakladatelé vydávají a neohrožení knihkupci už zase smějí prodávat i jinak než online.
Končí nejpodivnější školní rok v dějinách České republiky a dnešní studenti budou mít jednou pro svoje vnoučata naprosto neuvěřitelné historky jako vystřižené z knihy, kterou možná právě čtete.
S nastupujícím létem zpomalíme i my sardenští, ale předtím vám ještě stihneme naservírovat propozice ke druhému ročníku Sardenských legend, nabídnout vám k přečtení několik velmi zajímavých článků a rozhovorů a samozřejmě upoutávky na nové knihy a komiksy i recenze včetně těch seriálových a na audioknihy.
Někdy nejdou věci tak hladce, jak bychom si představovali, ale například nedělník si můžete přečíst se železnou pravidelností, už nám do této (řekněme fejetonsko-úvahové) rubriky přispělo hezkých pár zajímavých hostů a redaktoři začali druhé kolo příspěvků. Milovníci gamebooků mají k dispozici rozsáhlý článek našeho experta Kamby o novinkách a bylo jich tolik, že jsme je museli nakonec rozdělit na část jedna a část dvě. Určitě jste si všimli, že kromě pravidelné květnové povídky (5.5.) se na konci dubna objevily ještě dvě povídky od René Vaňka a neznáte-li jeho tvorbu, doporučuji i rozhovor, který rozhodně stojí za to.
Nemáte-li (nebo nevíte-li) co číst, na Sardenu najdete vždycky nějakou inspiraci – v recenzích, v ukázkách i v upoutávkách, které pro spřízněné nakladatele pravidelně vydáváme.

Jdu si zase číst. A vy jděte taky. Je to jedna z nejbáječnějších aktivit na světě. Dá se totiž provozovat prakticky kdykoli a kdekoli a to se o spoustě jiných činností říct nedá!

Vaše Slíva

Přidat komentář