PF 2023

Článek od: Redakce - 31.12.2022

Milí naši čtenářové,

za celou sardenskou redakci vám přeji, ať nemáte nikdy unavené oči a nad stránkami napínavého příběhu se vám nikdy neklíží a všechny knihy, po kterých v nadcházejícím roce sáhnete, jsou poutavé tak, že je nebudete chtít odložit! Mějte se rádi a myslete na své blízké, protože nejen čtením je knihomil živ.

Sami sobě přejeme co nejvíc čtenářů, kteří se budou stále vracet, číst naše články, rozhovory a recenze. Nás to baví, protože knihy a filmy jsou nedílnou součástí našeho života a píšeme o nich tuze rádi.

Monika Slíva
šéfredaktorka

 

A někteří z nás přidali o osobní přání.

 

Do nového roku vám přeji 12 měsíců skvělých filmů, 53 týdnů knižních novinek, 365 dnů druhých snídaní, 87760 hodin čarování, 525600 minut setkávání se s lidmi na conech a 31536000 vteřin čtení Sardenu.

Tereza Kadečková
zástupce šéfredaktora

 

Drazí fantastové,

Nemám ústa a musím křičet své novoroční Přání! Ať už byl váš Prokletý rok 2022 jakýkoliv, nechť jej odnesou Rebelové vln tam, Kde zní zpěv krkavců. Popřejme mu Upřímnou soustrast a společně v lásce a dobrotě, za zvuku Rapsodie, přivítejme nový – ať vám jej posvětí sám Poslední bůh.

Jana K.

 

Jasně, Silvestr je fajn, ale úklid ráno nesnáším... Znovu jsem se naklonil s pytlem na odpadky nad zasviněný chodník. OK, střepy a zvratky, to je normální, ale další torzo, tentokrát pravá ruka, to už mě začalo štvát. Koho proboha napadlo nazvat tu příšeru z lesa u Vyhlídky zrovna Nový Rok? Vím, řádí tu celoročně, ale tohle je fakt ironie - čtu si krví potřísněnou novoročenku: “Ať ten nový rok stojí za to, ať je plný dojmů a vzrušení! “ Dojmy a vzrušení neodhadnu, ale plný je, to zas jo... Podle zbytků v pytli to vidím aspoň na pět těl. Tak ať se ti daří, Nový Roku!

Václav Kňourek

 

Terry Pratchett říkal: Pokud máte dost místa na knihy, nechci s vámi mluvit. Tak ať se vám daří volná místa v knihovně zaplnit těmi nejzajímavějšími kusy.

Tereza Kučírková

 

Ať se vám dobře loví kvizoni, ať zvučí kov a řevy pozemské, ať ztichne píseň války a nemusíte žít život válečníka, ať papíroví draci tančí (a Sedm klidně taky), straky zpívají a úsvit bouří. Víc se mi do těch 250 znaků nevejde. Přeji čtivý rok 2023!

Honza Křeček

 

Mílá stvoření na bázi uhlíku,

světlo je z vesmírného hlediska docela šnek, tak Vám tohle píšem už v létě 2019. Snad se to k Vám dostane včas.
Fšechno nejlepčí do roku 2023! Přejeme alespoň mírné zpomalení klimatické změny, dál aby se Vám vydařil datadisk na Cyberpunk 2077 (něco nám říká, že vydání původní hry bude propadák), ať Vás nedostanou Hrubeši, a hlavně nějakého fajnového prezidenta. Třeba někoho, kdo to nejde dělat, jen aby ho nezavřeli.

Za souhvězdí Kentaura
prezident Spq Rln

(do řeči pro pozemšťany srozumitelné přeložil Filip Roháč)

 

 


 

Přidat komentář