RECENZE: Martin, Dozois a Abraham: Hon na lovce

Článek od: Jan Žlebek - 17.03.2014

Když spojí síly autor jedné z nejoblíbenějších fantasy sérií současnosti s patrně nejlepším editorem anglosaské žánrové tvorby a na pomoc si přizvou spisovatele, jehož hvězda slávy sice teprve stoupá, ale již si našla své místo na nebi slávy, výsledek prostě nemůže být špatný. A... chvilka napětí... taky rozhodně není.

RECENZE: XB-1 7/2011

Článek od: Petr Simcik - 27.07.2011

Hned při prvním pohledu na červencovou XB-1 mi něco říkalo, že bude stát za to. Jednak se konečně povedlo trefit se do esteticky přijatelných barev a ilustrace Martina Zhoufa patří k těm nejlepším v tomto roce (což je samozřejmě čistě subjektivní záležitost), ale hlavně tituly zahraničních povídek vzbudily neutuchající zvědavost. Měly na mě zkrátka stejný účinek jako titulky “Rytmu života” na moji babičku.

LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Laser-books

Článek od: Martin Šust - 09.02.2011

Také nakladatelství Laser-books odkrývá svůj ediční plán, tentokrát na první pololetí roku 2011. Jak už je u Laseru zvykem, na své si přijdou čtenáři science fiction i fantasy. Chystají se nové knihy Williama Gibsona, Andrzeje Pilipiuka, Daniela Abrahama, Orsona Scotta Carda, Elizabeth Bearové, Scotta Lynche, M. Johna Harrisona, Poula Andersona a Alana Campbella. V nových vydáních se objeví...

RECENZE: Daniel Abraham, Stíny v létě (čtvrtá recenze)

Článek od: Jan Pechanec - 05.01.2010

Stíny v létě Daniela Abrahama. Zní to jako skutečné léto plné příslibů a očekávání, zvlášť když se jedná o další, již třetí, knihu z edice Moderní díla fantasy nakladatelství Laser-books. Daniel Abraham, čerstvý čtyřicátník, knihu napsal v roce 2006 jako první díl tetralogie Kvartet vysoké ceny, což je pouze dalším z, čím dál častějších, důkazů efektivity našich nakladatelů.

RECENZE: Daniel Abraham, Stíny v létě (třetí recenze)

Článek od: Jan Žlebek - 27.12.2008

Stephan Martiniere je mistr štětce a Stíny v létě jsou toho důkazem. Nad nádhernou malbou sluncem prozářeného přístavu se stačí jen na chvíli zasnít, aby vás hejno racků zaneslo na svých křídlech kamsi do světa fantasie. Atletická socha válečníka a elegantní nábřeží rámují celý obraz a přirozeně vedou zrak. Tak jako blyštivé věci lákají straky, vábí čtenáře atraktivní kombinace lesklé i obyčejné povrchové úpravy obálky. A jaké poklady vás čekají, když prokážete silnou vůli a odtrhnete pohled od té krásy na povrchu?

Přihlásit se k odběru RSS - D. Abraham