SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: David Hálek - 24.02.2024

Hádanka: představte si, že jste čtrnáctiletí mlíčňáci a jdete do kina. Po dvou hodinách vyjdete ven coby mužní muži, kterým rostou chlupy i na chlupech a možná si chvíli nejste jistí svou sexualitou. Jaký film jste právě viděli?

FILM: Filmový březen

Článek od: Vojtěch Hamerský - 26.02.2014

Sarden by se opět chtěl stát vaším filmovým rádcem, a proto pro vás každý měsíc vybere tři filmové tipy z nadcházející nabídky.

Po nadupaném prosinci a lednu, kdy kina praskaly ve švech, přichází útlum, co se týče počtu velkolepých novinek. Únor i březen jsou v přísunu nadupaných filmů skromnější, neznamená to však, že si člověk nevybere. I tento měsíc se můžeme těšit alespoň na tři snímky, které by neměly uniknout pozornosti žádného filmového fanouška.

RECENZE: Frank Miller, 300

Článek od: Martin Stručovský - 27.07.2011

Komiks je epický, hrdinský a vypráví o statečnosti mužů, kteří se nebáli položit život za svou vlast (ale tohle raději nedělejte a nechte to na profících). Prostě nefalšovaná lahůdka, nad níž zaplesá srdce všech, kteří si potrpí přesně na tenhle druh příběhu. Ale na druhé straně – vaší profesorce historie to raději číst nedávejte.

FILM: 300: Bitva u Thermopyl

Článek od: Jan Pechanec - 21.03.2007

Děsivá a krutá je Sparta. Jen dítě zdravé a silné může vykročit na cestu bolesti života. Učit se přežít a prospět svému rodnému městu. Taková cesta čekala také Leonidase, než se stal králem spartským a postavil se krutovládci a uchvatiteli Xerxovi. Řecké státy se spolu handrkují v předvečer hrozby porobení. Svoboda může být ohrožena. Zachránit ji může jedině symbol, který vnukne víru ve vítězství proti neporaženému tyranovi. Obětovat se pro druhé dokáží pouze skuteční muži, zastávající hodnoty nejvznešenější: Odvahu a čest. Jedině tak nezapadne do zapomění čin hrstky, co se postavila mnoha.

Přihlásit se k odběru RSS - 300