Co číst v karanténě: nakladatelství Golden Dog

Článek od: Tereza Kadečková - 29.04.2020

Kdo se rád bojí? Zní-li vaše odpověď já, pak byste se měli bát i s českým hororem.
Golden Dog je totiž nakladatelství zaměřené hlavně na český horor. I když jde o poměrně mladé nakladatelství, vydávají v něm autoři, kteří se na české hororové scéně pohybují už léta. Nakladatelství se profiluje jako hororové, ale už zkusilo vody thrilleru či akčních žánrů.
Po čem doporučuji sáhnout?

Miroslav Pech – Dítě tmy
Recenzi jsme tu už měli. Myslím si, že tenhle horor si zaslouží mnohem víc pozornosti, než se mu kvůli koronavirové situaci dostalo. Pro devadesátkovou nostalgii, dětské hrdiny a monstra, která nemají slitování, otevřete Dítě tmy.

 

Petr Boček – Mízožravci
Tady je nostalgie ještě o deset let starší než u Dítěte tmy. Hlavní hrdina vzpomíná na osmdesátá léta, kdy byl ještě kluk a život byl zábava. Neměl problémy jako má teď. Neviselo nad ním prokletí ani podivný kult, který si říká Ochránci Háje. Nebo možná ano? Mízožravci vás vtáhnou a nepustí.

Ukázka ZDE.

 

Honza Vojtíšek – Sešívance
Když se sejdou autoři hororu a spojí síly, vznikne zrezlou jehlou sešité monstrum. Bude vás děsit krvavými historkami, existenciálními příběhy, i psychologickým hororem. Račte si vybrat, jaký kus urvete – něco se najde pro každého.

Recenze od Haniny Veselé ZDE.

 

Nehororové zmínky stojící za přečtení
Martin Štefko – Zatracenci
Western se dneska nenosí, ale ti, co to tvrdí, nečetli Zatracence, kteří jsou zatraceně dobří a akční.

Martin Štefko – Agentura
Milovníky akční fantastiky určitě potěší Agentura – je trhlá, rychlá a tým protagonistů (ne hrdinů, to by po nich nikdo nechtěl) jsou pořádní parchanti a jde jim to skvěle.

Pozn. šéfredaktorky - dovolím si sem propašovat ještě ultra čerstvou novinku od Martina Štefka, a tou je kniha Mrvé ženy, kterou by milovníci kvalitního detektivního thrilleru rozhodně neměli minout. Ostatně recenze přímo od Terky se dočkáte v dohledné době.

 

 

Všechny knihy můžete objednávat přímo ZDE.
 

Přidat komentář