RECAP: Agent Carter 02x08-09

Článek od: Tereza Kadečková - 27.02.2016

Agent Carter se blíží do finále. Jak se stupňuje napětí?

Tento týden byl předposlední pro Agent Carter. Vyšly znovu dva díly s názvy The Edge of Mystery a A Little Song and Dance. Oba se snaží vystupňovat akci a vytvářet konflikty, aby byl důvod se těšit na finále. Popravdě se jim to ale moc nedaří.

Whitney Frost unesla doktora Wilkese a chce s jeho pomocí dělat nové experimenty na Zero Matter. To Peggy nemůže nechat jen tak a je rozhodnutá za každou cenu dostat doktora zpět. A to i v případě, kdy bude muset vyjednávat s Whitney a přijít o uranové tyče, o něž se v předchozích dílech tak bojovalo.

Samozřejmě by to nebyl správný špionážní seriál, kdyby všechny postavy neměly nějaký více či méně špatný plán. Peggy chce oblafnout Whitney, SSR získává plán na sestrojení zbraně ničící Zero Matter, Thomson se snaží vyhrabat na Peggy špínu a Jarvis je vytočený z toho, že mu Whitney postřelila manželku.

Edge of Mystery je ten díl, kde se všechno otočí špatným směrem, postavy si vjedou do vlasů, nepřátelé se stanou přáteli a naopak. Následující díl A Little Song and Dance pak tyhle problémy řeší a vstupuje do finální fáze, která se má rozřešit v poslední epizodě za týden.

Jenomže finální fáze by vůbec nebyla potřeba. Ovšem, jak už tomu bývá, vyhrává pravá cesta hrdiny. Poté, co se Peggy snaží se každou cenu dál osvobodit doktora Wilkese, a to i přesto, že ji zradil a napadl, se konečně Thompson postaví na tu správnou stranu a rozhodne se se vším skoncovat velkým bum. Jenže pravá cesta hrdiny všechno zpacká, protože jak Peggy, tak Sousa odmítají obětovat nevinného člověka v rámci odstranění veškeré hrozby. A děj se potáhne dál.

A Little Song and Dance má v sobě pořád dost silných momentů, hlavně co se Jarvise a jeho ženy týče. Thompson je taky konečně rozumná postava a je štěstí, že se mu rozsvítilo, protože dává příběhu jiné grády. Všeobecně je seriál stále dobrý a divák chce postavám fandit, jenomže jejich chování je někdy zcestné – hlavně co se Peggy týče. Scénáristi nám pořád předhazují romantický trojúhelník, avšak bez jakékoliv snahy udělat ho uvěřitelným a vložit mezi postavy nějakou chemii. Takže ve chvíli, kdy si Peggy stojí za záchranou Wilkese, může divák jen útrpně skučet, protože k takovému chování není vůbec důvod. A potom není ani důvod ke všemu tomu haló, co nás má napínat až do finále.

Kromě téhle neexistující chemie je ale Agent Carter pořád akční a svým způsobem inovativní. Zachraňují ji vedlejší postavy a i kvůli nim stojí za to se na poslední díl příští týden podívat. Přesto musím říct, že už to chce zpátky Agents of S.H.I.E.L.D., protože ti si stojí mnohem lépe ve všech směrech.

Přidat komentář