KOMIKS+UKÁZKA: Zámek a klíč 3: Koruna stínů

Článek od: Redakce - 22.01.2015

V třetí knize série „Zámek a klíč: Koruna stínů“, se nad Klíčovem začínají stahovat mračna a mrtví intrikují proti živým. Autor Joe Hill v ní dál rozjíždí svou úžasnou fantazii i spisovatelský talent a nenechá čtenáře do poslední stránky vydechnout. Že má Hill něco společného se Stephenem Kingem, čtenáře napadne, i když o jeho osobním životě nic neví. Ostatně to, že je skutečně synem slavného autora hororů, se mu dařilo i s uměleckým pseudonymem skrývat právě do chvíle, kdy začal pracovat na scénáři ke komiksu „Zámek a klíč“.

„Hillův talent je nesporný, v nápadech a představivosti se směle vyrovná svému otci a to potvrzuje právě v tomto komiksu, který vychází od roku 2008 a až v roce 2014 vyšel v USA jeho poslední sešit. Při pročtení celé série je vidět, že celý děj byl od začátku přesně rozmyšlen a právě proto si komiks získal takovou přízeň čtenářů i komiksových odborníků. O tom svědčí i pravidelné nominace na ceny Eisner Awards a British Fantasy Award,“vysvětluje šéfredaktor vydavatelství Comics Centrum Václav Dort.

Promyšlený koncept s jasným závěrem ovšem mohl být zároveň důvodem, proč z komiksu Zámek a klíč nakonec nevzniknul televizní seriál, o nějž měla zájem známá televizní stanice FOX. Ta nechala vyrobit pouze pilotní díl, jehož scénář napsali tvůrci Ztracených Alex Kurtzman a Roberto Oci a který produkoval Steven Spielberg. Přestože měl na San Diego Comics Conu v letech 2011 a 2012 velmi dobrý ohlas, finance na další výrobu americká televizní stanice nenašla. 

Komiks „Zámek a klíč 3: Koruna stínů“ si mohou čtenáři u vydavatelství Comics Centrum (www.comicscentrum.cz) objednávat do 31. ledna. Aby byl třetí díl skutečně publikován, musí si jej do stanoveného termínu objednat aspoň 500 zájemců. Kniha  vyjde 2. března a do 31. března pak bude k zaplacení a vyzvednutí.

„Vím, že naše čtenáře trápí dlouhé čekání na další díly rozjetých sérií. Hledali jsme proto způsob, jak obejít dlouhou dobu jejich prodejů v knihkupectvích, a vymysleli edici „Na přání“. Tento model se nám osvědčil u speciálních publikací „Kurva velký Sin City“ a „Hellboy: Pekelná knižnice“. Tentokrát ale nevyžadujme platbu předem, což je od nás takové poděkování fanouškům za jejich loajalitu a důvěru v rámci loňských velkých projektů,“ dodává Václav Dort.  

Přidat komentář