SOUTĚŽ: Vyhodnocení soutěže Velká Vánoční Vize 2012

Článek od: Monika Slíva - 21.12.2012

Chvilku to trvalo, za což se netrpělivě vyhlížejícím přispěvatelům omlouváme, ale na druhou stranu ceny určitě stojí za to, takže se vyplatilo počkat. Všichni obdrží krásné knihy - jen nás (doufáme) nebudou kamenovat, protože ne u všech se podařilo vyhovět vysloveným přáním. Snad se budou líbit i knihy, které si sami nevybrali. O tom, že se skutečně vyplatilo nějakou tu vizi stvořit  a poslat, svědčí nejlépe fakt, že jména některých letošních výherců (lépe řečeno vítězů, neboť jsme nelosovali, ale hodnotili) se objevila i ve vyhodnocení loňské vánoční soutěže. Nejlépe vyhodnocený příspěvek se jistě na našich stránkách v nejbližších dnech objeví.

Tedy bez dlouhých okolků vyhlašujeme šest výherců, kterými jsou:

Jaroslav Schmidt - Epocha - trilogie Věk objevů, M. A. Stackpole

Hana Vovsíková - Jota - trilogie Chaos, Patrick Ness

Alena Pelikánová - Fragment - Letopisy Narnie – komplet v boxu  , C. S. Lewis

Libor Machala - Brokilon - Likarijská trilogie, V. Šlechta

Petra Venháčová - Albatros - Harry Potter - kompletní v boxu, J. K. Rowling

Veronika Salášková - Straky na vrbě - Dračí mor a Dračí zloději, Jana Rečková

Vítězům přejeme pěkné čtení a všem přejeme krásné svátky, málo komerce a hodně pohody. Užijte si volno, pokud nějaké máte a pokud musíte do práce, tak nesmutněte a zkuste se na tu práci usmívat, třeba vám to rychleji uteče. Vzhledem k tomu, že konec světa nenastal (my jsme vám to říkali) přejeme sobě i vám spooooustu krásných knih a filmů i v příštím roce. A ať je ta třináctka na konci pro všechny co nejšťastnější. Zachovejte nám věrnost a můžete se těšit na další šťavnaté soutěže i v následujícím roce.

Vaše redakce


Jak otřepané se zdají všechny fráze o tom jak se rok s rokem sešel a už jsou tu zase svátky pohody a klidu... přitom polovina z nás úpí nad komercí a všemi zvrácenostmi kolem a nostalgicky vzdychá nad ztrátou kouzla starých časů, kdy Vánoce byli hlavně o radosti ze setkání s lidmi, které máme rádi. Druhá polovina nemá čas na vzdychání, protože se účastní vánočního běsu a běhá a shání a schraňuje a syslí do poslední chvíle, aby to bylo co nejbombastičnější a in a vůbec!

Nejlíp (?) se mají budhisti, protože Vánoce neslaví, což nás přivedlo na myšlenku zcela soutěžní. Čili jak vám letos naservírovat šťavnaté výhry, které hojně poskytli do soutěže mnozí nakladatelé. Cen bylo nakonec tolik, že jsme se rozhodli si nechat něco i napřesrok (protože konec světa nebude, na to zapomeňte!) a rozhodně se máte na co těšit. Ale zpět k těm letošním Vánocům.

Vzhledem k tomu, že máme ze spolehlivého (nejmenovaného) zdroje potvrzeno, jak nesmyslná jsou tvrzení o konci světa, jak asi budou vypadat Vánoce za deset, dvacet a nebo (nebuďme troškaři) rovnou za sto let? Budou vůbec nějaké, nebo naši západoevropskou křesťanskou kulturu převálcují jiné národy a náboženství? Přiletí mimozemšťani a budeme místo Vánoc slavit příchod zelených či puntíkatých spasitelů z vesmíru? Jak to vidíte vy?

Chcete-li letos dostat šanci na  některou z níže vyobrazených cen, napište, nakreslete, nebo nafoťte pro nás, jak si to představujete vy:

  • Vánoce za sto let (čili v roce 2112), slovem (rozsah max. 1NS = 1 800 znaků včetně mezer), nebo obrazem (krátký komiks či strip), nebo fotografií (aranžmá či koláž). To je naše letošní vánočně-soutěžní motto.

Svoje kreace můžete posílat na známý soutěžní e-mail sardensoutez@centrum.czdo půlnoci 10. prosince 2012. Do předmětu uveďte Vánoce 2112, nezapomeňte svoje jméno a adresu a tentokrát také nezapomeňte napsat, která ze sérií knih by vám udělala největší radost, v případě, že budete úspěšní!

Letošní soutěž je opět o nápadech, takže nebudeme losovat, ale usnášet se!

Na vaše jistě úžasné vize se těší celá redakce Sardenu. Všechny odpovědi budou pečlivě přečteny, či shlédnuty a posouzeny a výsledky se dozvíte záhy po skončení soutěže.

Výhry do vánoční soutěže letos věnovala tato nakladatelství a jedná se o celé komplety knih:

  • Albatros - Harry Potter - kompletní v boxu, J. K. Rowling
  • Brokilon - Likarijská trilogie, V. Šlechta
  • Epocha - trilogie Věk objevů, M. A. Stackpole
  • Fragment - Letopisy Narnie – komplet v boxu  , C. S. Lewis
  • Jota - trilogie Chaos, Patrick Ness
  • Straky na vrbě - Dračí mor a Dračí zloději, Jana Rečková

Komentáře

Lidičkové drazí! Pište, kreslete a foťte!!! Uzávěrka soutěže se blíží mílovými kroky... přece si nenecháte ujít všechny ty úžasné ceny!!!

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Vidím,že se Štěstěna usmála,takže díky,přeji hezké Vánoce a vše nej...nej...nej... v roce příštím i letech následných. JS

Děkuji mockrát - a nejen za zpříjemnění vánoc, užijte si svátky v klidu a pohodě bez shonu (lidi vás budou mít rádi, ať už bude uklizeno či nikoliv) a jelikož jsme přežili "konec světa", vše nej do roku 2013.

Taky děkuji, velmi si cením toho, že jsem se umístil i letos na výherním místě. Přeji všem návštěvníkům i redaktorům Sardenu hezké vánoce a děkuji všem, kteří se podílejí na tvorbě těchto webových stránek, za skvělé věci, které si na Sardenu můžeme my fanoušci sci-fi, fantasy a hororu celoročně číst.

Už jsem děkovala na Facebooku Sardenu, ale napíšu to i sem - děkuju ještě jednou za ocenění, na knížky od Jany Rečkové se těším. Zadařilo se mi ve vaší Vánoční soutěži už podruhé - o to víc to těší :-)

Vyhrála jsem box série Letopisy Narnie, bohužel výhra ještě nedorazila, chci se zeptat, kdy bych ji asi tak měla očekávat. Díky za odpověď.

Dobrý den, paní Pelikánová,

komplet měl být odeslán před více jak 2 týdny. Zaslel jsem vám e-mail s dotazem na správnost adresy. Prověřím situaci i u nakladatele.

Věřím, že vše vyřešíme k Vaší plné čtenářské spokojenosti.

Dobrý den, reaguji na dotaz a vaši odpověď paní Pelikánové stran zaslání výherního boxu v soutěži Velká vánoční vize. Taktéž jsme nalezla své jméno u výher - komplet Harry Potter, nicméně ani na mou adresu zatím nic nedorazilo. Trpělivě čekán a nevím, zda již nemám být znepokojena. Děkuji za odpověď.

... tak teď to víme. Zodpovědná osoba prověří stav odeslání výhry. Koukám, že se nám ty Vánoce pěkně protáhnou ;-)

Děkuji za trpělivost.

Dobrý den, dorazil k nám březen a ani nyní zatím výhra nedorazila (komplet Harry Potter). Mám ještě naději?? Děkuji za odpověď. Petra Venháčová

Přidat komentář