KOMIKS: W. Ellis & D. Robertson, Transmetropolitan 9: Lék

Článek od: Blair - 02.04.2014

Genetické zrůdy, nevyslovitelné úchylky, trpasličí sexynáckové, střevní trhače, kočka s dvěma tvářemi, zpívající vředy vyhlašující nezávislost. Co všechny tyto a mnohé další ne až tak úplně běžné záležitosti mají společné? Jedno místo a jeden čas. V kombinaci s nouzí, špínou a beznadějí utvářejí blízkou budoucnost jednoho velkého Města, v jehož chaotickém a hnusném středu se tyčí jako ikona gonzo novinář Spider Jerusalem.

PR+KOMIKS: Chytrá brutalita vládne komiksovému trhu

Článek od: Anonym - 19.10.2012

Jiří Pavlovský z vydavatelství Crew chytrou brutalitu charakterizuje jako: „Jsou to komiksy pro dospělé čtenáře, komiksová obdoba seriálů na HBO. V případě Hellblazera jde o drsnější protiváhu k Neilu Gaimanovi (Sandman). Jak by psal, kdyby byl místo poetického autora hospodský rváč. Víc politický, víc temný, víc zlý.“

KOMIKS: Anglický spisovatel a srbský výtvarník oživili amerického superhrdinu

Článek od: Jiří Pavlovský - 02.06.2010

Iron Man patří k základním postavám marvelovské komiksové stáje. Poprvé se objevil roku 1963, a jako za většinou postav, i za ním stojí legendární Stan Lee, tvůrce takových hrdinů, jako je Spider-Man, Hulk, Daredevil, Thor či X-Meni. Při zrodu Iron Mana mu asistoval neméně mýtický kreslíř Jack Kirby, zakladatel moderní komiksové kresby. Stan Lee, který rád s postavami zkoušel něco nového, se tady pokusil o nemožné – po outsiderech, doktorech, slepcích a neduživých studentech udělal hrdinu z postavy, která v šedesátých letech vyvolávala spíše negativní emoce: z bohatého zbrojařského magnáta. Experiment se povedl, hrdina se chytil a díky němu pak mohl Lee naplno využívat motivy studené války.

KOMIKS: Warren Ellis a Darick Robertson, Transmepotropolitan 2: Život je pes

Článek od: Martin Stručovský - 25.05.2010

Kdo je vlastně ten Spider Jerusalem? Pokud jste nečetli předchozí díl s podtitulem Zpátky v ulicích a nebo jste při jeho louskání smažili navíc řízky, pak vězte, že to není skinhead se zálibou v pavoucích a tetováních, ale jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) novinářů vzdálené budoucnosti. Nějaký ten pátek pobýval v exilu, ale opět se vrátil na scénu, aby dělal to, co mu jde nejlíp: odhaloval pravdu pomocí svých sloupků, publikovaných v periodiku Slovo.

KOMIKS: W. Ellis a B. Templesmith, Fell - Kruté město

Článek od: Michal Pavlič - 05.01.2010

TOPlistRichard Fell je úspešný detektív, ktorý každý deň vyrieši minimálne jeden prípad, čo sa zákonite odráža na jeho hodnosti a výplatnej páske. V práci ho majú radi a jeho parťák vo vyšetrovaní je dokonalým spolupracovníkom. V rodinnom živote mu panuje šťastie a spokojnosť - má nádhernú a oddanú manželku a talentovanú dcérku...

Přihlásit se k odběru RSS - W. Ellis