LITERATURA: Kniha roku Sardenu 2016, komentáře

Článek od: Redakce - 13.02.2017

Loni jsme to zkusili. A letos jsme se rozhodli pokračovat. A abyste si sami mohli spočítat, že vám ve výsledcích Knihy roku Sardenu nekecáme, přinášíme konkrétní odpovědi jednotlivých respondentů. A těšíme se, že v komentářích přibudou odpovědi čtenářů.

ANKETA: Kniha roku Sardenu, komentáře

Článek od: Redakce - 08.03.2016

Abyste si sami mohli spočítat, že vám ve výsledcích Knihy roku Sardenu nekecáme, přinášíme konkrétní odpovědi jednotlivých respondentů. A těšíme se, že v komentářích přibudou odpovědi čtenářů.

LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

RECENZE+LITERATURA: Jan Poláček, Spěšný vlak Ch. 24. 12

Článek od: Redakce - 15.10.2010

Je štědrý den dva roky po válce a z nádraží města Chrud odjíždí uzavřený vlak s maličkými okýnky směrem na východ. Kam přesně jede a vede-li jeho cesta do záhuby nebo k nejisté naději zůstává otevřeno. V románu Jana Poláčka vlastně ani tolik o ukončený příběh nejde. Ani doba a prostor, do něhož je zasazen, nejsou tím nejdůležitějším.

Přihlásit se k odběru RSS - T. Dědinová