REPORTÁŽ ze křtu: Myšlenky zločince v české kotlině

Článek od: Daniel Palička - 05.02.2024

Jiřina Hofmanová (J.H.) je spisovatelka a legenda české kriminalistiky. Osm let pracovala jako vyšetřovatelka obecné kriminality na úrovni krajského úřadu vyšetřování, kde řešila nejzávažnější násilnou trestnou činnost. V 90. letech minulého století stála u vyšetřování tzv. orlických vražd. Později se školila u těch nejzkušenějších kriminalistů u Jednotky behaviorální analýzy Akademie FBI v americkém Quantiku.

Dne 12. září se v pražské Činoherní kavárně konal křest knihy Myšlenky zločince v české kotlině od Jiřiny Hofmanové.

AKCE: HorrorCon 2023

Článek od: Redakce - 08.11.2023

Osmý ročník kultovního festivalu HorrorCon, který široké veřejnosti přestavuje horror ve všech jeho uměleckých formách, se letos koná v sobotu 11. 11. 2023 v pražském klubu Kotelna.

REPORTÁŽ: Fantastická Ostrava 2023

Článek od: Tereza Zelinová - 16.07.2023

Časový rozsah Fantastické Ostravy se ustálil na dvou dnech, sobotě a neděli. Letos byl organizátory zvolen termín 24. – 25. 6. Pořádat cony v létě je vždycky dost ošemetné, ale stejně se většina z nich v létě koná. Nikdy si nemůžete být jistí, jak vysoko se teploty dostanou. Letos ale při pořadatelích stál snad celý pantheon fantastických bohů.

REPORTÁŽ: FénixCon 2022, 37. mezinárodní setkání přátel fantastiky

Článek od: Madla Pospíšilo... - 05.01.2023

Ještě přede dvěma roky jsem vůbec netušila, co se skrývá za tajuplným a bůh ví čeho všeho ještě plným názvem con. Byla jsem fandomová panna jak vyšitá. Až s vlastním fušováním do psaní fantastiky jsem odhalila nejen její vskutku fantastickou šíři a žánrovou hloubku, ale zjistila jsem, kolik skvělých lidí se v tomto divotvorném světě objevuje.

REPORTÁŽ: HorrorCon 2022

Článek od: Redakce - 20.11.2022

7. ročník HorrorConu nabídl lepší prostory a zahraničního hosta a co dál tam bylo k vidění a slyšení, si můžete přečíst v reportáži Tomáše Martona.

AKCE: PevnostCon 2022

Článek od: Redakce - 06.08.2022

Dvacet let na pevnostních hradbách

Třetí PevnostCon buší na dveře. Den D je stanoven na sobotu 27. srpna a vy u toho rozhodně nechcete chybět. Bude to parádní oslava ryzího geekovství – ostatně časopisu Pevnost je právě dvacet let, a to se oslavit musí!

POZVÁNKA: Game Access 2022

Článek od: Redakce - 17.05.2022

Dva roky. Dva roky se herní scéna musela obejít bez živých událostí, na kterých by mohla studia prezentovat svou tvorbu a vývojáři předávat své poznatky. Dva roky se nováčci museli spolehnout pouze na neosobní online setkání a bojovat s algoritmem, aby si získali alespoň trochu pozornosti a nabrali zpětnou vazbu. V druhé polovině 2021 se navrátila lokální setkání.

REPORTÁŽ: Comic Con duben 2022

Článek od: Tomáš Kouřil - 29.04.2022

Druhý český Comic-Con byl kvůli kovidu posunutý až na říjen 2021, a tak jsme se třetího, který právě skončil, dočkali už po půl roce. A vůbec nám to nevadilo. I proto, že organizační tým se opět vytáhl a zahltil nás programem natolik, až jsme zase nevěděli, kam dřív skočit. Být na Comic-Conu je jako být tři dny zavřený v cukrárně, jen nehrozí přejezení a diabetes.

AKCE: FantastiCon

Článek od: Redakce - 15.04.2022

Chcete si na chvíli odpočinout od reality? Přijďte na FantastiCon! Akce pro všechny fanoušky fantastiky bude nabitá přednáškami, besedami, hrami, setkání s oblíbenými spisovateli a autory, nakladateli, vývojáři, kreslíři a dalšími odborníky. Deskovky nebo virtuální realita? Máme obojí! Tak oprašte róby, nastartujte rakety, nabruste meče a osedlejte kyberkentaury – FantastiCon v Městské knihovně Beroun se blíží!

AKCE: Comic-Con Prague 2022 odtajnil další hvězdné hosty

Článek od: Redakce - 23.03.2022

Pořadatelé Comic-Con Prague 2022 prozradili další hvězdná jména, účast jim potvrdili herci Hatie Hayridge, Cary-Hiroyuki Tagawa nebo Tony Amendola, komiksový tvůrce James O'Barr a spisovatel Kevin J. Anderson. Třetí ročník festivalu popkultury proběhne v termínu od 22. do 24. dubna 2022 v pražském O₂ universu.

AKCE: Comic-Con Prague aneb svět splněných snů fanoušků sci-fi, fantasy a hororu se blíží

Článek od: Redakce - 12.10.2021

Tento měsíc proběhne již podruhé v České republice celosvětově nejslavnější festival pop-kultury Comic-Con, konkrétně v termínu od 15. do 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Festival se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánrech sci-fi, fantasy a hororu. Na jedné akci se setkáte s nevídaným množstvím herců, komiksových výtvarníků, spisovatelů a dalších umělců.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Akce