KOMIKS: David Petersen, Myší hlídka 3: Černá sekera

Článek od: Tereza Kadečková - 08.08.2017

S našimi hrdiny jsme se rozloučili po těžké bitvě. Teď je na čase podívat se do minulosti.

V Myších teritoriích se vypráví příběh o hrdinovi bez bázně a hany. Jeho odvaha nezná mezí, chrání slabé myši a nebojí se postavit ani tak velkým savcům jako jsou lišky. Sám je schopný porazit celou armádu a jeho jméno vyvolává bázeň stejně jako naději. Jmenuje se Černá sekera. Ale taky se jmenuje Čakan a teprve obouvá své hrdinské botky. Za doprovodu své sestřenky Emy se vydává za daleké moře a pátrá po legendární zbrani, která z něj udělá hrdinu. Cestou musí čelit nejen nebezpečím přírody a predátorům, ale taky zradě, bolesti a ztrátě. David Petersen nás provází dobrodružným vyprávěním Myší hlídky 3, kde nám představí daleké země, přístavní myši, které nejsou pro ránu daleko, ale taky odvrácenou stranu krvelačných lasiček. Ukáže nám, jak se tvoří legendy a odkud vzešla ta o Černé sekeře. Svět Myší hlídky je tak díl od dílu uvěřitelnější a obsáhlejší.

Černá sekera je vlastně hrdinský epos a tak nám přinese vše, co od něj můžeme čekat. Dobrodružství, napětí, lásku, smrt, nesplněné sny a hrdost. Beowulf bojoval s obrem a drakem, Čakan bojuje s mořem a velkými savci. To všechno obalené do krásné kresby, kde těm malým tvorečkům věříte, že se zbraněmi dokáží ohánět jako nic. Nejlepší ukázka kresby tentokrát musí být ozdoby lasiček a taky souboj s liškou. Petersen ukazuje svou vynalézavost a vy se o myšky před tak velkým tvorem musíte bát.

Myší hlídka je pořád kvalitní čtení. David Petersen má svět promyšlený do posledních detailů. Když nás neseznamuje s hlavní dějovou linkou, nezapomíná zmínit legendy a historii světa. Protože myši stále bojují na život a na smrt, nejednou nám zlomí srdce a ukáže, že život hrdinů není jednoduchý. A to všechno v nádherném příběhu s ještě hezčí kresbou.

 

Myší hlídka 3: Černá sekera

Autor: David Petersen

Nakladatelství: Comics Centrum

Překlad: Jan Kantůrek

Vazba: Vázaná s přebalem

Rozměry: 215 x 215 mm

Počet stran: 216

Rok vydání: 2017

Cena:  699 Kč

Přidat komentář