Vyšel komiks Tomb Raider Archivy S.1

Článek od: Redakce - 09.06.2017

Dvacetiny legendární archeoložky slaví Comics Centrum vydáním původního komiksu Tomb Raider.

Své vítězné tažení zahájila hra Tomb Raider už v roce 1996. Superstar se z ní stala stejně rychle, jako z archeoložky Lary Croft akční hrdinka.
Mimořádný úspěch postavy vedl ke vzniku komiksu, videoher a také filmového zpracování, které definitivně proměnilo Angelinu Jolie v ikonu.
„Fanoušci nás o pokračování Tomb Raidera žádali už velmi dlouho, ale vzhledem ke komplikovanosti téhle multilicence to nebylo až do teď možné.“ vysvětluje Václav Dort z Comics Centra. Úvodní část  – „Legenda o Medusině masce“, která je také součástí tzv. kolosální knihy, u nás totiž vyšla již před dlouhými 17 lety.
Ve velkoformátové knize „Tomb Raider Archivy S.1“ vychází prvních 15 dílů série. Nadaná dívka z prominentní rodiny se po tragické smrti rodičů baví objevováním dávno ztracených artefaktů. Na svých cestách zažívá ovšem mnohem víc než „jen“ dobrodružství spojené s hledáním dávných pokladů. Tvůrci umně namíchali pátrání po záhadách s akčními scénami a vtipnými dialogy. Ne nadarmo bývá hvězda, která se vyloupla z herních konzolí, přirovnávána k Indiana Jonesovi.
Komiks původně vycházel u nakladatelství Top Cow. Lara Croft se nejprve několikrát mihla v sérii Witchblade, později dostala prostor ve vlastní řadě.
České vydání přichází jen půl roku poté, co začalo unikátní kolekci Tomb Raider Archives vydávat nakladatelství Dark Horse. Kniha kromě galerie obálek obsahuje také unikátní osmistránkový komiks, který uváděl první díl herní série v britském videoherním magazínu Mean Machine.
Český vydavatel nabízí tuto knihu – s ohledem na formát a výpravu – za velmi příznivou cenu.
Předpokládaný termín vydání je 31. května 2017.
Kompletní  Tomb Raider Archivy budou mít celkem čtyři díly.
"Lara Croft je v komiksu úžasná, snoubí se v ní James Bond a Nathan Drake, hrdina videohení série Uncharted, která paradoxně v době vzniku komiksového Tomb Raidera ještě vůbec neexistovala." outrightgeekery.com
                                                                             
„Tomb Raider Archivy S.1“
Autoři: Dan Jurgens, Andy Park, Jonathan Sibal, Jonathan D. Smith a další
V překladu Alexandry Niklíčkové vydává v pevné knižní vazbě s matným laminem a parciálním lakem nakladatelství Comics Centrum
416 plnobarevných stran
U nakladatele v předprodeji (16. 5. do 4. 6. 2017) 780 ,- Kč, dále pak 910,- Kč
Nakladatel knihu doporučuje od věku 14+

 

Komentáře

Přidat komentář