Je libo více komiksových adaptací?

Článek od: Tereza Kadečková - 28.05.2014

S filmy na motivy komiksů se v posledních letech roztrhl pytel. Setkat se můžeme především s hrdiny z Marvel universa, ale ani DC nezůstává pozadu, i když se poctivě drží své staré osvědčené dvojky Batman-Superman. Jenomže jak se zdá, stříbrné plátno jim začíná být málo, takže se nám komiksové adaptace čím dál víc dostávají i do seriálů.

Co nám tedy přinese další seriálová sezóna? V první řadě to bude druhá série Agents of S.H.I.E.L.D., kteří započali marvelovské seriálové tažení. A vcelku úspěšně, jestli můžu říct. Přes pomalý start se ze seriálu vyklubalo něco, na co je radost koukat, a o překvapení tam není nouze. Jak si seriál pod taktovkou Josse Whedona bude stát dál, uvidíme na podzim.

Aby toho Štítu nebylo málo, spolu s druhou sérií Agentů byl taky potvrzen nový seriál Agent Carter. Jistě si všichni vzpomínají na Peggy, přítelkyni Kapitána Ameriky. Ta bude hvězdou tohohle kousku. Uvidíme ji jako jednu ze zakladatelů S.H.I.E.L.D. třeba i po boku Howarda Starka.

A co na to DC? To začalo už o něco dříve seriálem Arrow, který přijde už se třetí sérií. Sledujeme v něm život Green Arrowa, civilním jménem Oliver Queen. V tomto seriálu si taky vysloužil svoje cameo Barry Allen a jeho přetvoření v superhrdinu známého jako Flash. Právě to by mělo stát na začátku spin-offu The Flash, který by měl na podzim přiběhnout. Jelikož je Flash hrdina s nadpřirozenými schopnostmi, utká se s padouchy se stejným handicapem. Seriál si stejně jako Arrow bude zakládat na realitě, ale s obyčejnými mizery by byla nuda, takže se setkáme třeba s chlapíkem, co umí ovládat počasí.

 

Nejvíce očekávané seriály jsou samozřejmě Gotham a Constantine. V prvním budeme sledovat mladého Jima Gordona, jak se vypořádává s prohnilým městem, ve kterém ještě Batman nemá co říct, protože mu sotva zabili rodiče. Setkáme se zde se spoustou mladých budoucích záporáků jako je Penguin, Riddler, Poison Ivy nebo Catwoman. Koneckonců, trailer jste mohli vidět už u nás na Sardenu a za sebe můžu říct, že vypadá velmi dobře.

 

Constantine už svůj trailer taky dostal a fanoušci komiksu se můžou těšit. Vypadá to na pořádnou jízdu. O akci nebude nouze, příšer bude taky kupa a Constantine si je podobnější než ve stejnojmenné filmové adaptaci. Doufejme, že čekání bude stát za to a seriál nezklame.

 

A na závěr dobrá zpráva pro fanoušky Marvelu. Do hlavní role seriálu Daredevil, který připravuje Netflix, byl obsazen britský sympaťák Charlie Cox (Hvězdný prach).

Máme tedy pořádnou hromadu adaptací, které si budeme moct užít. Na jakou se těšíte nejvíc?

Přehled připravila Tereza Kadečková.

Komentáře

No jasně, že se nejvíc těším na Constantina. Snad bude Matt Ryan přesvědčivý.Těším a zároveň bojím. Za prvé Keanu byl skvělý (i když vizuálně nepodobný komiksové předloze) a za druhé po fiasku s Wolverinem už se bojím na něco těšit. Včera jsme byla v kině na Budoucí minulosti a taky se mi to nelíbilo - přitom X-meny miluju...Takže uvidíme.

No jo, když tobě se zavděčit, to není žádné terno... zásadně se ti líbí filmy, které ostatní označují za příšerné a propadáky, popřípadě příšerné propadáky:)

Na Constantina se taky těším, stejně jako na X-men a to jsem zatím ještě nestihla druhého Thora ani druhého Kapitána Ameriku...

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Mně se Budoucí Minulost líbila, rozhodně to bylo o několik tříd výš než právě zmíněný Wolverine. U toho jsem v kině vysloveně trpěla.

Já se asi nejvíc těším na Carterovou. Bude to něco jiného, tak uvidíme, jak se s tím scénáristi poperou.

Zdar a Sílu přeje Kadet

Přidat komentář