PR+UKÁZKA: J. Hill & G. Rodriguez, Zámek a klíč 2 - Hlavohrátky

Článek od: Martin Stručovský - 04.12.2013

Dlouho očekávaný druhý díl hororového komiksu Zámek a klíč právě vychází. Nový díl nese podtitul Hlavohrátky. K vydání komiksu je připraveno i překvapení v podobě unikátních klíčů, které hrají důležitou roli v prvním a druhém dílu komiksové série. Zámek a klíč vychází 4. prosince přímo v Comics Centru, od 5. prosince bude dostání v knihkupectvích.

„Na sérii Zámek a klíč je vidět, že děj byl od začátku přesně rozmyšlen, všechno spolu souvisí a funguje a nejspíš právě proto si série získala takovou přízeň čtenářů i komiksových odborníků. O tom svědčí i pravidelné nominace na ceny Eisner Awards a British Fantasy Award. Hillův talent je nesporný, v nápadech a představivosti se směle vyrovná svému otci a to potvrzuje právě v tomto komiksu, který vychází od roku 2008 a až teď vychází v USA jeho poslední sešit,“ řekl Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum.

Kresba celé série je dílem chilského výtvarníka Gabriela Rodrigueze. Stala se jeho první velkou příležitostí, kterou beze zbytku využil. Jeho na první pohled dětská kresba se k příběhu o dětských hrdinech skvěle hodí a navíc vytváří perfektní kontrast s temným dějem. Překladu se opět ujal Jan Kantůrek, který je mezi komiksovými čtenáři známý překlady knih o barbaru Conanovi, Hellboyovi, komiksů z prostředí Ú.P.V.O. nebo Zeměplochy Terryho Pratchetta.

„S druhým dílem Zámku a klíče jsme si dost vyhráli. Komiks totiž obsahuje velké množství nápisů přímo v obrázcích, které bylo třeba počeštit. Nejtěžší bylo převést do češtiny postavičku strachu, která je oblečená do novin, na kterých se mění katastrofické bulvární zprávy. Je tedy v každém obrázku jiná, takže úprava zabrala dost času,“ doplnil Václav Dort z Comics Centra.

V současné době se připravuje natáčení několika filmů na motivy série Zámku a klíče. Na scénáři by měl opět pracovat Alex Kurtzman a Roberto Orci, kteří připravili pilotní díl seriálu pro televizní stanici FOX, která seriál nakonec z finančních důvodů nenatočila. Pilotní díl byl dvakrát pouštěn na San Diego Comics Conu v roce 2011 a 2012, od té doby ho pak nikdo neviděl. Zbytek týmu, který bude realizovat nové zpracování, zatím není znám. První film by se měl začít natáčet v roce 2014, další budou snad záhy následovat.

K novému Zámku a klíči je připravena i limitovaná edice se speciální výbavou. Součástí této edice bude klíč z prvního dílu – klíč Zjevný a také klíč Lebeční, který sehraje svou úlohu v dílu druhém.

Limitovaná edice Zámku a klíče obsahuje:

- knihu Zámek a klíč: Hlavohrátky v pevné vazbě se speciální obálkou

- klíč Zjevný z patinované oceli v sametovém černém váčku

- klíč Lebeční z mosazi v sametovém černém váčku

- pořadové číslo jednotlivých výtisků 1 až 100

- potvrzení pravosti limitované edice a klíčů na ručním papíře

Cena jedné knihy Zámku a klíče v limitované verzi je 1000,- Kč. Běžná cena klasické verze je 599,- Kč, první týden od vydání bude v Comics Centru v akci za 359,- Kč.

 

 

Zámek a klíč 2: Hlavohrátky
Hill, Joe - Rodriguez, Gabriel
Nakladatel: Comics Centrum
Překlad: Jan Kantůrek
Vazba: hardback
Počet stran: 160 
Cena: 599 Kč

 

Přidat komentář