PR+LITERATURA: Hry s příběhem: Ocel a krev

Článek od: Anonym - 24.09.2012

Nakladatelství Mytago právě v těchto dnech přináší na pulty knihkupců druhý díl unikátní série Hry s příběhem, tentokráte s podtitulem Ocel a krev. Jak už název napovídá, hrdiny antologie jsou především vojáci, válečníci a bojovníci, jejichž příběhy nejsou pouze o odvaze a hrdinství, ale také o šílenství, krutosti a zmaru.

Kniha obsahuje šestnáct povídek, mezi autory naleznete například Lucii a Petru Lukačovičovy, Haninu Veselou, Jana Galetu, Radovana Kolbabu, Zbyňka K. Holuba či Ondřeje Netíka.

Stejně jako u prvního dílu série, jenž nesl název Zločin a trest, se i jednotlivé příběhy Ocele a krve odehrávají v kulisách herních světů. Těch je zde zastoupeno celkem osm, a kromě známých českých prostředí Tarie či Asterionu se objeví i zahraniční svět Unknown Armies a také příběh z prostředí populární deskové hry Dorn.

Kniha je doplněna atmosférickými ilustracemi tvůrčího týmu Ecthelion 2. Na 544 stranách nabízí dobrodružné čtení na mnoho způsobů. Jen namátkou – čtenář se setká s barbarskými bojovníky, vypočítavými vojevůdci, divokými námořníky, trollem sloužícím ve vojsku anglické královny Viktorie, děvčátkem, jehož život ohrožuje jihoamerický drogový kartel či netradičními hrdiny v prostředí inspirovaném dílem Karla Jaromíra Erbena.

Více o knižní řadě Hry s příběhem se můžete také dočíst na hryspribehem.webnode.cz.

Přidat komentář