FILM: Siriusovy Filmové novinky 5

Článek od: Martin Stručovský - 31.10.2011

Temná věž opět povstává

V literární sáze krále hororu Stephena Kinga Temná věž se protínají nejrůznější žánry a tvoří tak megalomanský epos, ve kterém dostává Amerika vlastní mýtus. A něco takového si žádá vlastní filmovou adaptaci. Ta se skutečně připravuje – scénárista Akiva Goldsman a režisér Ron Howard s ní mají velké plány – hodlají totiž natočit trojdílný film doplněný o dvě řady seriálu. Původně mělo projekt zaštítit studio Universal, které se ale v současné době topí ve finančních problémech, takže bylo nuceno od projektu odstoupit.

Už to vypadalo, že se pistolníka Rolanda s tváří Javiera Bardema nedočkáme, ale naděje naštěstí umírá poslední. Práce na přípravách neskončily, tvůrcům se prý dokonce podařilo srazit rozpočet o čtyřicet až padesát milionů dolarů. Takže Universal nakonec změnil názor. Seriál, který bude propojovat jednotlivé filmy mezi sebou, pak bude mít na starosti HBO.

Martinův komentář:

HBO opět dokazuje, že nepatří mezi amatéry a tímto počinem aspiriuje na titul král televizních stanic. Otázkou zůstává, jak budou vypadat filmy. 

Trailer k Ženě v černém

Harry Potter skončil, a to znamená, že se Daniel Raddcliffe musel poohlížet po dalších rolích, jelikož si nechtěl užívat všech těch miliónů, které mu od jedenácti let pravidelně chodily na účet ve Švýcarsku. Prvním filmem, kde se nám pokusí ukázat, že zvládne i něco jiného než roli brýlatého čaroděje, bude horor Žena v černém, v němž si zahraje právníka Arthura Kippse, který přijel do zapadlé vesnice uspořádat dědictví po zesnulé lady.

Martinův komentář:

V tomhle filmu bych si dokázal představit i o něco staršího herce, protože Raddcliffe vybavený vousy mi přijde až moc mladý. Jenže na druhé straně to má fajn atmosféru a trailer budí dojem, že by nás mohl v kině čekat skvělý hororový zážitek. Což by bylo jedině dobře s ohledem na fakt, že o pořádný horor dneska v kině v podstatě nezakopneme.

Komentáře

No obé jsem skutečně zvědavá!

Jednak HBO s Hrou o trůny dokázalo, že jde fantastická fantastika natočit  rovnou do televize a tudíž mají nasazenou laťku minimálně pro skok vysoký a je na místě trochu trnout, jestli to ustojí a jestli se shodnou s vizí velkoplátnových filmařů. Zrovna Temná věž je kláda a budou muset s louskáčkem pracovat velmi opatrně, aby tenhle oříšek nerozmačkali na kaši. No a Javier Bardem jako Roland... hmm hm (zvedám pravé obočí v potěšené grimase), to si umím představit:-)

No a druhak jsem nesmírně zvědavá, jestli Daniel Raddcliffe dokáže vyjít ze stínu HP, ale zároveň využít jeho kouzel, aby předvedl, jestli je opravdu Herec. Na divadle se mu to daří vcelku zdatně (ne že bych ho viděla, zrovna celý minulých pár let jsem jako na potvoru neměla cestu na Broadway...), soudě podle vcelku pozitivních kritik na jeho adresu. Řezy motorovou pilou na čas, ani přespolní běhy ve stylu "Uteč svému zombíkovi" nemám v lásce ani co by se za stržený nehet vešlo, ale podle trailerů je "Žena v černém" ten typ bubáckých a lekacích hororů, které naopak smím. Tak uvídíme, jestli něco uvidíme:-)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Já bych reagoval na filmy z produkce HBO. Vesměs se jedná o velmi působivé dokumenty (příští rok snad bude hraný životopis Hemingwaye). Za fantastiku si vybavuji hlavně prvotřídní adaptace Zeměplochy. Mají peníze a mají scénáře, takže i menší rozpočet člověka u TV udrží a nadchne.

Ohledně Radcliffa - no - mě nepřišel příliš přesvědčivý ani v traileru. Vysloveně mi přišel úsměvný s těmi licousky. Asimov by mu ukázal, co jsou to licousy ;-)

Přidat komentář