MEJLEM: Pozvánky na akce tohoto týdne...

Článek od: Redakce - 10.05.2011

Fragment:

Skandální odhalení: Bígl, kocour a mlékař Dan... jsou nebezpečnější než bin Ládin?

Infiltrovali stránky českých novin, pulty našich knihkupectví. Jsme další země na řadě? Anjel, Calvin a Hobbes, Dilbert, Garfield, Peanuts a Red Meat - novinové stripy, žánr příbuzný komiksu, ale přitom zcela jiný. Břitce satirické, rozdováděně veselé, úderné a stručné stripy ovládly svět – a teď chtějí ovládnout i české čtenáře!

Albatros Media a Nakladatelství CREW si Vás při příležitosti veletrhu Svět knihy 2011 dovolují pozvat na seznámení s tímto specifickým žánrem, jehož bouřlivý atak na pulty českých knihkupectví právě zažíváme. Zaplnili jsme další z kulturních mezer - začaly vycházet nejúspěšnější stripové řady, které baví celý svět již desítky let. Ve čtvrtek 12. 5. 2011 je pro Vás na stánku L 414 od 15:00 připraveno:

  • - krátké seznámení se stripy
  • - sklenka dobrého vína a možnost neformálně pohovořit s editory, překladateli a dalšími, kdo se na uvedení stripů na český trh podílejí. Účast potvrdili zasloužilí překladatelé Filip Škába (Garfield, Dilbert) a Petr Onufer (Red Meat, Peanuts), dále pak Ondřej Müller, programový ředitel Albatros Media, a Jiří Pavlovský, šéfredaktor Nakladatelství CREW.
  • - odnesete si celkem šest stripových knížek (ochutnávka z každé vycházející série)

Těšíme se na Vás!

Brokilon:

Dobrodružství kapitána Báthoryho a jeho autora – Ďuro Červenák poprvé v Praze

V současné době jeden z nejúspěšnějších a nejlepších tuzemských spisovatelů Juraj Červenák poprvé zavítá do Matičky Stověžaté, aby se setkal se svými fanoušky. Pokud tedy máte na Slovensko daleko, je toto příležitost pro vás: autor bude besedovat, odpovídat na otázky, předčítat i podepisovat. Jak nadpis napovídá, řeč bude zejména o projektu „Dobrodružství kapitána Báthoryho“ – historické fantasy z druhé poloviny 17. století, ale dozvíte si i něco dalšího (třeba jestli bude mít Černokněžník pokračování). Teď už chybí jenom poslední, nejdůležitější informace: kdy a kde. Vězte, že červeným fixem je potřeba označit si v diářích datum pátek 13. května od 17:00 hodin ve Smíchovské pobočce Městské knihovny v Praze (Náměstí 14. října 15, Praha 5 , kousek od metra Anděl). Samozřejmostí je vstup zdarma a jako malý bonus můžete spojit návštěvu Prahy s návštěvou veletrhu svět knihy, kde hned následující den proběhne vyhlášení cen Akademie SFFH.

Galerie Nemesis a Brokilon:

Fragment:

Přidat komentář