Miroslav Žamboch, In Nomine Sanguinis

Článek od: Jan Žlebek - 15.09.2014

Drsné beskydské kopce a parta upírů, kteří umírají zatraceně neochotně – s těmito protivníky se musí porvat hrdina nejnovějšího románu Miroslava Žambocha. A veterán britských speciálních jednotek exceluje ve dvou věcech – ve schopnosti proměnit terén ve spojence a nepřátele v mrtvoly. Jenže bude mu to ve střetnutí o život rodiny stačit?

RECENZE: BITTEN

Článek od: Renata Heitelová - 05.01.2014

Na kanadské televizi SPACE a americké SYFY odstartuje 11. ledna 2014 třináctidílný seriál Bitten v hlavní roli s Laurou Vandervoort (Smallville). Seriál je založen na stejnojmenné knize kanadské autorky Kelley Armstrong o jediné vlkodlačici na světě. Vzhledem k velkému množství podobně laděných seriálů (Upíří deníky, Vlčí mládě, Cena za lidskost ad.) možná bude mít Bitten problém získat si své diváky, ale trailer vypadá hodně dobře.

PR + UKÁZKA: M. T. Majar: Krvavý písek

Článek od: Redakce - 25.11.2013

„Když hledáte ztracenou duši, neztratíte tu svoji?“
Indiánská magie není nic, s čím byste si mohli zahrávat…
Markéta Marková, vystupující pod pseudonymem M. T. Majar, české čtenáře uchvátila prvotinou Hot Boys, která se přes noc stala bestsellerem jak v tištěné, tak v elektronické verzi. M. T. Majar totiž dokáže především ke čtenářkám promlouvat skrze své příběhy tak jako málokdo.

RECENZE: Patricia Briggs, Spálená mrazem

Článek od: Renata Heitelová - 22.11.2013

Automechanička, kojotí kožoměnec a družka alfy vlkodlačí smečky v Tri-Cities Mercy Thompsonová se už posedmé vrhá hlavou proti zdi. Tentokrát tu zeď tvoří zběhlí vládní agenti, kteří by rádi měli možnost zabíjet vlkodlaky na potkání, a královna prokletých Marsilie, jejíž zbrusu nový Mercedes si bez dovolení vypůjčila svéhlavá Mercedes.

PR+LITERATURA: Andrzej Pilipiuk: Kroniky Jakuba Vandrovce

Článek od: Jan Žlebek - 18.02.2013

Konečně! Je tady!
Etanolový démon z postsocialistického Polska se vrací. První z příběhů génia škrtících smyček z brzdných lanek a virtuóza exorcismů čpících samohonkou přichází v novém vydání s nestárnoucí kvalitou. Ponořte se do dobrodružství charismatického vymítače-amatéra a poznejte kořeny legendy jménem Vandrovec. Jakub Vandrovec.

RECENZE: Laurell K. Hamiltonová, Modrý měsíc

Článek od: Jan Žlebek - 01.07.2011

Nazvat Anitu holkou do nepohody je asi tak trefné, jako říct, že v knihách Jiřího Kulhánka občas ukápne nějaká ta krev. Co příroda Anitě nedala na výšce, to jí nadělila na drsnosti. Tahle kočka ostrá jako maďarský guláš ochucený žiletkami by mohla drtit v zubech diamanty jako Marfuša oříšky. Nic jiného jí často ani nezbývá.

RECENZE: Jim Butcher, Bláznivý úplněk (Harry Dresden 2)

Článek od: Renata Heitelová - 01.06.2010

Jak už název napovídá, druhá kniha o čaroději Harrym Dresdenovi čtenáře zavádí mezi vlkodlaky. Co jsou tihle vlkodlaci zač? A jsou oni ty nejhorší bestie? Harry je sice jediný čaroděj v chicagském telefonním seznamu, ale kšefty mu moc nejdou. V posledních letech pochází většina jeho peněz z funkce konzultanta Oddělení zvláštního vyšetřování, ale po minulém případu černokněžníka spolupráce slábla, a s ní i Harryho příjmy.

Přihlásit se k odběru RSS - Vlkodlaci