RECENZE: Petra Neomillnerová, Tanec s carevnou

Článek od: elho_cid - 14.08.2013

Nejsem fanda upířích románů – tím méně jejich znalec. Série o Tině Salo je ale výjimka. Upíři podle Petry Neomillnerové měli vždy daleko do romantických bytostí, byli násilničtí a dravčí. To se tak nějak kryje s mými představami o krvesajích. Zároveň však měli dost všedních i nevšedních starostí, které je přibližovaly lidem. Po prvních pěti dílech série jsem neváhal ani minutu, jestli chci číst i díl šestý. No jasně že jo!

RECENZE: Petra Neomillnerová, Vlci Sudet (Tina Salo 5)

Článek od: Lament - 08.12.2010

Pokud jsem si nad čtvrtým dílem série libovala, jak je psychologicky propracovaný a jak odkrývá načinčaný balicí papír upírství, aby ukázal, co je pod ním doopravdy, tak u pětky je záhy jasné, že je zaměřena hlavně na milovníky skutečně odpočinkového čtiva. Ne, že by se nekonal vůbec žádný přesah, ale je tu přítomen pouze jako nesmělý doplněk akčnímu detektivnímu příběhu.

UKÁZKA: Petra Neomillnerová, Vlci Sudet

Článek od: Anonym - 07.12.2010

Vraždou Kayovy příležitostné milenky začíná na Šumavě masakr, který má kořeny v časech dávno minulých. Tina je momentálně pryč a vyšetřovat zločiny jen v noci je zatraceně těžké...

RECENZE: Petra Neomillnerová, Past na medvěda

Článek od: Jan Pechanec - 26.06.2009

TOPlistTřetí kniha známé redaktorky Pevnosti z cyklu o upírce Tině Salo navazuje na romány předchozí. V tom by mohl být první problém čtenáře neseznámeného, kterým jsem se nevědomky stal. Ono není zrovna skvělým nápadem naskakovat do rozjetého rychlíku, alespoň pokud nejste vampýrem s úžasnými regeneračními schopnostmi, abyste si pak mohli ukrátit hodiny jízdy do cílové stanice tímto vskutku vlakovým a nenáročným čtivem, které odsýpá stejně rychle jako zmíněný rozjetý rychlík.

UKÁZKA: Petra Neomillnerová, Past na medvěda

Článek od: Anonym - 07.11.2008

Ruka zákona si nevybírá a tentokrát tvrdě dopadla na medvědodlaka Konráda. Je obviněn z vraždy pornoherečky a na Tině Salo je, aby vše uvedla do pořádku. Naneštěstí ani v Polsku, kam se rozhodla svého komplice ukrýt, není zrovna bezpečno, naopak, zdá se, že Tina a její přátelé vpadli do rodící se upírské války. Brzo se ukáže, že tentokrát jde o krk (nebo jiné části těla) opravdu všem.

Přihlásit se k odběru RSS - Tina Salo