PR+KOMIKS: Chytrá brutalita vládne komiksovému trhu

Článek od: Anonym - 19.10.2012

Jiří Pavlovský z vydavatelství Crew chytrou brutalitu charakterizuje jako: „Jsou to komiksy pro dospělé čtenáře, komiksová obdoba seriálů na HBO. V případě Hellblazera jde o drsnější protiváhu k Neilu Gaimanovi (Sandman). Jak by psal, kdyby byl místo poetického autora hospodský rváč. Víc politický, víc temný, víc zlý.“

RECENZE: Jarosław Grzędowicz, Popel a prach - Kniha plná pocitov

Článek od: Michal Pavlič - 02.11.2010

Ľudia od svojho zrodenia márne bojujú s vlastnou pominuteľnosťou. Mnohí alchymisti zasvätili celý život hľadaniu elixíru života a nakoniec sa bezúspešne vrátili späť do zeme. Do popola a prachu vekov. Umelci, hlavy otvorené, si zvolili inú cestu. Pochopili, že nesmrteľnosť je možná prostredníctvom svojej tvorby, ktorú zhodnotia a posúdia iní. Čím je kniha Jarosława Grzędowicza? Posunie ho o krok k nesmrteľnosti alebo stiahne do priepasti dejín?

RECENZE: Jarosław Grzędowicz, Popel a prach

Článek od: Lament - 22.09.2010

Nejsem schopna posoudit, zda je Popel a prach tak vynikající, protože vznikl v Polsku se silně katolickým podhoubím, které prorostlo i do autora, nebo zda je Jarosław Grzędowicz výjimečně duchovně zaměřený. Popel a prach se o duchovno jen tak neotírá, aby byl zvláštní a atraktivní. V redakční diskuzi pak Lament pronesla srovnání působení tohoto příběhu na čtenáře se slavným románem Lavondyss..

UKÁZKA: Jarosław Grzędowicz, Popel a prach

Článek od: Anonym - 26.08.2010

V románu nás autor zavede do říše Polosnu. Do světa Pomezí a pod trnový kříž, na němž visí natažený mnich. Poznal tajemství tohoto světa a musel kvůli němu zemřít. Zanechal však svému příteli svéráznou závěť: hledej hluboko a nacházej odpovědi. Takže přítel bere brokovnici, nasedá na motorku BMW a vrací se do ulic, v nichž se převaluje jen popel a prach... Samostatný román, který získal Cenu Janusze Zajdela.

Přihlásit se k odběru RSS - Popel a prach