RECENZE: Michael A. Stackpole, Kartomancie

Článek od: Monika Slíva - 05.07.2012

kartomancie

Přiznám se, že druhý díl Věku objevů mě stál trochu sil. Jazyk je stále skvělý, zápletky mistrné a bez logických děr a podivností, věci do sebe zapadají velmi přesvědčivě, dějové zvraty vám občas otvírají sanici údivem, a přesto…

UKÁZKA: Michael A. Stackpole, Nový svět (Věk objevů 3)

Článek od: Anonym - 04.05.2012

Čas se krátí. V Nalenyru bojují jak ti, kteří chtějí tuto zemi zachránit, tak jejich protivníci, kteří by ji rádi zotročili. Brzy bude knížectví zpustošeno válkou a zamořeno hrozivými magickými silami, jež vyvolal prastarý nepřítel. Země nasákne krví bojovníků i bohů. Chvíle posledního střetu přichází a vnukové knížecího tvůrce map stojí přímo v centru vrcholící bitvy.

UKÁZKA: Michael A. Stackpole, KARTOMANCIE (Věk objevů 2)

Článek od: Anonym - 07.02.2012

kartomancieMichael A. Stackpole započal svou kariéru jako autor populárních sérií založených na filmových předlohách (Star Wars), brzy se však plně projevilo jeho nadání pro fantasy a postupně se vypracoval až na mistra epické fantasy plné dobrodružství a exotikou vonících dálek, což potvrzují nesčetné příznivé ohlasy na jeho dílo. Přečtěte si ukázku z právě vycházejícího druhého dílu trilogie Věk objevů.

UKÁZKA: Michael A. Stackpole, Tajný atlas (Věk objevů 1)

Článek od: Anonym - 17.11.2011

V zemi Nalenyr se rodina knížecího kartografa těší výsadnímu postavení. Její členové nejen že kreslí mapy a zkoumají neprobádaná území, ale rovněž aktualizují a rozšiřují dosud známé vědomosti o světě. Jejich talent jim vynesl nevídanou moc a bohatství – na druhou stranu je však může stát život.

Přihlásit se k odběru RSS - M. A. Stackpole