LITERATURA: Ediční plán nakladatelství BB art na první polovinu roku 2012

Článek od: Anonym - 02.02.2012

Riccardo Burchielli, Brian Wood: DMZ 3: Veřejné práce

Fotožurnalista Matty Roth se dál protlouká ostrovem Manhattan, proměněným v bojovou zónu, a snaží se nakouknout válce za kulisy. Snaží se zachytit zápas civilistů o přežití.

Ve třetím dílu s názvem Veřejné práce se pokusí na zapřenou proniknout do velké firmy Trustwell, která od vlády získala lukrativní zakázku na stavební rekonstrukci válkou poničeného ostrova. Od začátku tuší, že tu něco nehraje, ale… je úplně připravený na to, co posléze zjistí? Anebo má pro něj DMZ další šokující překvapení?

Vychází: 8.2.2012


Geof Johns: Green Lantern: Žádný strach

Green Lantern se vrací.

Hal Jordan vstal z mrtvých… teď nastal čas začít znovu opravdu žít. Jako člověk, i jako Green Lantern, ochránce vesmírného sektoru 2814.

Ale než se Hal Jordan vrátí na oblohu, musí se postavit tváří v tvář svým starým protivníkům. Smrtící androidi Člověkolovci a zmutovaný Shark jsou zpět, krutí a nelítostní… jenže jsou jen předvojem strašlivějších nebezpečí.

V okamžiku, kdy Green Lantern zjistí, že je součástí obludného plánu mimozemské rasy na sklizeň Pozemšťanů jako živoucích zbraní pro intergalaktickou válku, vstupuje na krví zbrocenou scénu šílící Černá Ruka.
Hal Jordan se vrátil, ale to, čím bude muset projít, si nedokázal představit ani v nejčernějších snech.

Vychází 22.2.2012


Haden Blackman, Michael A. Stackpole: Star Wars: X-Wing: eskadra Rogue

Z nejlepších vesmírných pilotů povstalecké Aliance se v této sbírce příběhů stávají obránci Nové republiky. V čele týmu špičkových letců, známých po celé galaxii jako eskadra Rogue, stojí Wedge Antilles, hrdina bitvy o Endor!

Poprvé se setkáváme s Rogues a dozvídáme se, co se dělo v galaxii bezprostředně po Návratu Jediho, kdy se nejlepší piloti povstalců pustili do boje se zbytky Impéria a likvidovali veškeré jeho pokusy zastrašovat a ovládat galaxii.

Největší pozornosti se povstaleckým stíhacím pilotům asi dostalo v první polovině devadesátých let, kdy byl spisovatel Michael A. Stackpole vybrán, aby pro Bantam Books napsal několik románů z řady X-wing. Zároveň společně s Mikem Baronem napsal pro Dark Horse krátký komiks nazvaný X-wing: eskadra Rogue: Povstalecká opozice. Románová řada se rázem stala velkým hitem a nebylo se ani čemu divit, že z původní čtyřdílné minisérie X-wing: eskadra Rogue nakonec vznikla komiksová série, která čítala 35 sešitů!

Na úvod této knihy vás čeká příběh Velitel Rogue, ve kterém i těm nejotrlejším dojde, že ani po smrti císaře to Nová republika nebude mít lehké a stíhací piloty bude potřebovat více než kdy dříve!

V příběhu Opozice proti rebelům se rutinní mise nečekaně zvrtne a stane se z ní boj o celou planetu. Paradoxní je, že obyvatelé planety nenávidí Impérium úplně stejně jako povstaleckou Alianci!

Fantómová aféra líčí boje Rogues současně na několika frontách: s vlastní minulostí, o tajemnou technologii, ale také o holý život!

V závěru této knihy se skrývá Příručka X-wing eskadry Rogue, která je souhrnným průvodcem po komiksovém světě eskadry Rogue!

Tak neváhejte a nechte se vtáhnout do těch nejimpozantnějších vesmírných soubojů, jakých jste kdy v galaxii Star Wars mohli být svědky!

Vychází:  7.3.2012


Ed Brubaker & Steve Epting: Captain America 2

Ed Brubaker dal čtenářům úplně nového Captaina Ameriku, který je mnohem přijatelnější než jeho původní podoba. Jeho hrdina se musí vyrovnávat nejen s jinou dobou, v níž se ocitl, ale také s minulostí. Pokud se hrdina líbil v Ultimates, tady si ho vysloveně zamilujete.

Captain America patří k nejznámějším hrdinům marvelovského vesmíru, přesto byl u nás dlouho přehlížen, protože jeho americký patriotismus tak nějak vyšel z módy. Pak ale přišel Ed Brubaker se svým příběhem, který zásadně proměnil černobílé vnímání bojovníka oblečeného do vlajky z hvězd a pruhů.

Druhý omnibus Captaina Ameriky přivádí čtenáře přímo doprostřed rozehrané partie mezi hlavním hrdinou a superpadouchem Red Skullem. Změnila se doba a s ní i praktiky superhrdinů. Více než o pěsti jde o souboj nervů, ve kterém není nic jasné předem. Navíc se ukázalo, že Captainův parťák z války skutečně nezemřel a představuje divokou kartu neznámé hodnoty. Ke všemu se nad celým vesmírem Marvelu vznáší občanská válka, která změní superhrdinské komiksy navždy. Ed Brubaker změnil svým Amerikou dějiny celého jednoho světa. Buďte u toho.

Politické intriky, heroické akce, čisté dobrodružství a ohromující kresba Steva Eptinga, Michaela Larka, Mika Perkinse a dalších, to vše dělá z Captaina Ameriky nevídaný komiks. A vy můžete být u toho.

Vychází: 23.3.2012


Brian K. Vaughn & Pia Guerra: Y: Poslední z mužů 6: Holky a mašiny

Od neobjasněné Pohromy, která zabila všechny samce mužského pohlaví na zeměkouli, uplynulo už víc jak dva roky. Jediní dva, kdo přežili, amatérský iluzionista Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, se společně s biochemičkou doktorkou Mannovou a tajnou vládní agentkou 355 dostali konečně do San Franciska.

Zde se doktorce v její záložní laboratoři podařilo určit zdroj jejich imunity, který se nachází v opičákově těle, ten však vzápětí zmizel…

Vychází: duben 2012


Jason Lutes: Berlín: Město kamene 

Píše se rok 1928 a nad Výmarskou republikou se stahují mračna. Ekonomika pokulhává, vláda porušuje podmínky příměří, nacistická i komunistická strana sílí.

Berlín je pořád pestré a kulturní velkoměsto, které v Lutesově grafickém románu poznáváme nejen očima novináře Severinga a malířky Müllerové, ale i policisty Lemkeho, židovského studenta či matky samoživitelky. Historie tu není něco, co se lidem děje, lidé jsou jejími tvůrci – a právě nejistota jejich fiktivních životů na pozadí reálných historických událostí dává Berlínu jeho neuvěřitelnou sílu.

Vychází: duben 2012


Brian M. Bendis & Alex Maleev: Daredevil 3: Muž beze strachu

Spisovateli Brianu Michaelu Bendisovi a kreslíři Alexi Maleevovi se v tomto třetím díle podařilo mistrně vygradovat dramatickou zápletku Daredevila. Znovu tak potvrdili pověst daredevilovských vizionářů srovnatelných s legendární dvojicí Frank Miller – Klaus Janson. A to nebylo po desítkách let daredevilovských příběhů vůbec nic jednoduchého. Po právu za Daredevila získali Eisnerovu cenu za nejlepší dlouhodobou sérii. Tentokrát nás zavedou do „zlatého věku“, do éry Kingpina před Kingpinem. Alexandera Bonta nedávno propustili z vězení a touží po jediném – získat zpět svůj trůn. A protože je Kingpin po smrti a Bonta pohání neukojitelná touha pomstít se Daredevilovi,klidně by ho mohl získat!

Vychází: duben 2012


Mark Millar & Dave Jonhson:  Superman: Rudá hvězda 

Představte si realitu, v níž nejmocnější superbytost celého světa nevyrostlav kansaském Smallville – a dokonce ani v Americe… Svěží vyprávění z paranoidních dob studené války. V srdci Sovětského svazupřistává vesmírná loď přivážející na palubě maličké dítě. Chlapec je vychován v zemědělském družstvu, vyroste z něj symbol sovětského lidu, v padesátých letech vstoupí ve známost jako Superman a celý svět změní takřka k nepoznání… Jenže se ocitá na druhé straně barikády než Batman, Lex Luthor a mnozí jiní staří známí…

Vychází: duben 2012


Garth Ennis & Leandro Fernandez: Punisher Max 

Všechno začalo jedné chladné, tmavé noci v Brooklynu, když se  v dešti rozlehly zděšené ženské výkřiky… Viorica vypráví hrozné věci.A Frank Castle pozorně naslouchá. Takže se muži, kteří dívku trýznili, brzy ocitnou před hlavní jeho pušky. S podobným gangem, jako jsou Otrokáři, se snad ještě nesetkal. Je to parta veteránů genocidy ve Východní Evropě, chladných, krutých mužů, kteří si myslí, že na obranu toho, co si přivlastnili, mohou použít všechny prostředky, a že je v oboru války a násilí nic nepřekvapí. Punisher je brzy vyvede z omylu.

Vychází: červen 2012


Brian Azzarello & Eduard Risso: 100 nábojů: Šest na odstřel 

Agent Graves postupně rozmístil své kameny po hrací ploše a chystá se na závěrečný souboj s Trustem.

Podobně postupují i jeho protivníci, kteří budou muset bojovat nejens Gravesem, ale i mezi sebou navzájem.

Hra se čím dál tím víc komplikuje, a pokud hráči budou chtít přežít, musí si uvědomit, kam vlastně patří a kam se chtějí dostat. Jedno je jisté – všichni se do dalšího kola nedostanou. Azzarello je mistrem dialogů vedených ve slangu. Rissova kresba, jakkoliv v ní můžeme vysledovat inspiraci v Millerově Sin City svou neuhlazeností k drsnému příběhu skvěle sedne.

Vychází: červen 2012


Warren Ellis & Darick Robertson: Transmetropolitan 6: Někdy příště 

Sláva! Nic jiného z vás paranoika v totální deziluzi neudělá s větším gustem – a ve Městě budoucnosti teď není nikdo slavnější, než megapopulární zuřivý reportér Spider Jerusalem! Spider toho má tak akorát dost. Stala se z něj karikatura, postavička z televize, celebrita, kterou všichni znají a nikdo už ji nebere vážně. Tak takhle tedy ne. Je nejvyšší čas nabušit se všemi drogami, které jsou zrovna po ruce, vyspat se z toho a pak někoho nakopnout do koulí. Třeba prezidenta.

Ten parchant si o to přece říkal.

Na šesté knize se podíleli také zvláštní hosté: Lea Hernandez, Bryan Hitch a Eduardo Risso.

Vychází: červen  2012

Přidat komentář