RECENZE: Andrzej Pilipiuk, Kroniky Jakuba Vandrovce

Článek od: Jan Žlebek - 25.03.2013

Každá legenda má svůj počátek. A sláva největšího z vojslavických rodáků se začala psát jedenáct let nazpátek právě na stránkách Kronik Jakuba Vandrovce. Nechce se mi věřit, že byste tuto celebritu vymítačské profese, Jamese Bonda v zalátaných gumákách a ztělesnění génia loci malebného polského venkova neznali. Nicméně... Pakliže jste strávili posledních patnáct let v kómatu vyvolaném přílišnou konzumací pálenky vlastní výroby či někde zalezlí ve vaultu v očekávání nadcházející apokalypsy, zasloužíte si trochu osvícení.

UKÁZKA: Simon R. Green, Žij a buď Drood

Článek od: Anonym - 24.02.2013

Myslíte si, že už vás v životě nemůže nic překvapit, že ho máte pod kontrolou. Myslíte si, že už jste všechno vyřešili. Porazili jste svoje nepřátele, zachránili jste svět, usmířili jste se s rodinou a vyrazili jste si na dovolenou s milovanou ženou. A pak zjistíte to, co jste měl vědět dávno: že stačí jen jediný podělaný den, aby se celý váš život obrátil naruby.

RECENZE: Ladislav Szalai, Půltá planeta

Článek od: Lamanai - 17.10.2012

Když jsem na čtečce otvíral Půltou planetu Ladislava Szalaie, bál jsem se, abych podruhé nevstoupil do příslovečné stejné řeky. Obavy byly zbytečné. Bohužel. Tato sbírka povídek je totiž spíše mělkým brodem a řeka vás příliš neobohatí. Dokonce jsou místa, která se snažíte co nejrychleji přeběhnout a už už dosáhnout druhého břehu.

RECENZE: Ladislav Szalai, Kosmické grotesky

Článek od: Lamanai - 21.09.2012

Spisovatel šklobrtl loktem o kalamář a inkoust se vylil na vesmírné plátno. Konečkem prstu si začal čtrtat motivy do rozpínající kaňky. Velký třesk! BIG BANG! BING-BANG! Mezi nesourodými objekty na skice se začaly rodit překvapivé spojnice. Spisovateli pobaveně poškubával ústní koutek. Poťouchlý stvořitel. Mechanický robot, který se předávkoval palivem a v tranzu chrlí jeden příběh za druhým. Ukrývá do nich krátké básně, vtipy, zavírá spolu do nepravděpodobných prostor nesourodé postavy.

RECENZE: Patrick Zandl, Koncernová pětiletka

Článek od: Petr Simcik - 06.12.2011

Patrick Zandl. Že vám to jméno něco říká? Zaprvé jde o šéfredaktora internetového magazínu Lupa, ale hlavně se jedná o autora jedné z těch lepších knih z edice Pevnost, epické bitvy o přežití lidské rasy pod českým vedením, Flotila Země. Kniha, kterou bych vám teď chtěl představit je ale úplně jiný šálek kávy. Dokonce to ani není sci-fi, natož fantasy. Koncernová pětiletka je totiž realita... a taky trochu červená knihovna pro muže.

Přihlásit se k odběru RSS - Humor