RECENZE: Jonathan Strahan (ed.), Nejlepší science fiction a fantasy 2011

Článek od: Jan Žlebek - 27.01.2013

Posuzovat ročenku povídek není sranda. Tedy, nepochopte mne špatně, zábava to samozřejmě byla, neboť Jonathan Strahan rozhodně editorský talent má a vypadá to, že za mořem a za kanálem roku 2011 rozhodně neúrodou v oblasti F/SF povídek netrpěli. Jenže dívat se na knihu jako celek, když z principu vznikla každá část zcela samostatně, může být přinejmenším zavádějící podobně jako hledání budoucnosti v kávové sedlině. Proto nastává čas pro použití ultimátní recenzentské praktiky kombinující poznatky nejmodernější psychologie a nejčernějšího voodoo. Dámy a pánové, přichází co-mi-tak-uvízlo-v-paměti.

RECENZE: Cory Doctorow, Maly bratr

Článek od: Martin Kochlica - 06.02.2012

Marcus má sedemnásť a chodí do školy. Okrem toho je tak trochu aj hacker. A nemá žiadny problém porozprávať nám podrobnosti ako napríklad hacknúť X-box alebo ako sfalšovať čipovú kartu do metra. Vzhľadom na jeho vek ho zaujíma aj všeličo iné. Napríklad éra hippies alebo LARP-ovanie. A to všetko je šikovne zakomponované do celého príbehu vzbury proti systému.

UKÁZKA: Cory Doctorow, Malý bratr

Článek od: Anonym - 05.09.2011

"Sedmnáctiletý Marcus alias w1n5t0n je přesvědčený, že zná všechna pravidla hry - a finty, jak je obejít. Je chytrý, pohotový a vyzná se v dnešním sesíťovaném světě, takže si lehce poradí i s vlezlým špiclováním své střední školy. Jednoho dne se mu svět obrátí vzhůru nohama." Srovnejte si recenzi s ukázkou a pak, až kniha v září vyjde, s chutí upalujte do knihkupectví...

RECENZE: Cory Doctorow, Malý bratr

Článek od: Michal Pavlič - 23.08.2011

Náraz... výbuch... výkriky... modlitby. Pád. V ten deň svet ustrnul v šoku. Slovo popisujúce tento útok existovalo dávno predtým, avšak teraz ho už poznal každý. Terorizmus. V ten deň dostal svet tvrdú lekciu. Terorizmus zasial do amerických sŕdc strach. Písal sa jedenásty september roka 2001.V ten deň sa svet zmenil.

Přihlásit se k odběru RSS - C. Doctorow