Co přinese letošní WHOCON Brno?

Článek od: Redakce - 09.08.2017

Víkend 17. až 19. listopadu letos přitáhne do Brna nejen fanoušky Doctora Who. Uskuteční se totiž již pátý ročník festivalu WHOCON Brno, který od roku 2013 láká stovky návštěvníků na svůj bohatý program tematicky rozdělený do jednotlivých linií.
Těch bude letos dohromady pět na oslavení všech pěti ročníků. Jedná se o:
WHOCON, kterým to ostatně všechno začalo. Linie sdružující přednášky, hry, soutěže i besedy ze světa Doctora Who si na brněnském festivalu mohou fanoušci považovat. Jedná se totiž o největší linii svého druhu v České i Slovenské republice.
SHERLOCON již od roku 2014 láká na druhého britského kultovního hrdinu – Sherlocka Holmese. Ať už klasického literárního či seriálového nebo filmového.
BACON vznikl v roce 2015 na počest trilogie Back To The Future (Návrat do budoucnosti), která se v tom samém roce v rámci WHOCONU promítala i v brněnském kině Scala. Ač název evokuje slaninu, linie sdružuje vše týkající se cestování v čase, ať už jde o vědecká fakta nebo popkulturní narážky.
CYCON [sájkon] je od loňského roku novinkou. Jedná se o slovní hříčku, která odkazuje jednak ke sci-fi [sáj-fáj], jednak k rase Cylonů [sajlonů] ze seriálu Battlestar Galactica. Na CYCONU si přijdou na své všichni fanoušci sci-fi seriálů, filmů, videoher i literárních počinů.
KULTICON je novinka letošního ročníku, o které se čtenáři SARDENU dozvídají jako první! Bude se jednat o linii pro všechno kultovní, co nespadá pod sci-fi, Sherlocka či Doctora Who. Pokud by tedy jakéhokoliv návštěvníka neoslovily předchozí čtyři linie, KULTICON by jednoznačně neměl zklamat.
Kromě všeho výše zmíněného jsou samozřejmě hlavními lákadly známí hosté. Mezi těmi nebudou ani letos chybět dabéři Aleš Procházka, Tereza Bebarová a Petr Burian a také youtuber Martin Rota. Slibovaná je též spolupráce s Hvězdárnou a planetáriem Brno.
O tom, co WHOCON Brno nabídne, můžete ale rozhodnout i vy!
Každá linie shání přednášející, a pokud tedy máte nápad, který dokážete proměnit v hodinovou (či delší) přednášku či jiný program, neváhejte se informovat na facebookové stránce WHOCONU (https://www.facebook.com/WhoconBrno/?fref=ts ).
Všichni přednášející mají vstup na akci zdarma.
Vstupenky pro všechny ostatní návštěvníky bude možné koupit v předprodeji na stránkách http://2017.whocon.cz/, spuštění předprodeje se plánujedo konce srpna.
Na všechny fanoušky i přednášející se celý organizátorský tým moc těší a doufá, že letos překoná hranici 700 návštěvníků!

Přidat komentář