KOMIKS: Hiroja Oku, Gantz 15

Článek od: Tereza Kadečková - 16.06.2017

Když už nevíte coby, mrskněte tam romantický trojúhelník.

Ještě před pár měsíci byl Kurono ten největší zkrachovalec pod sluncem. Egoistický hajzlík, o kterého by holka okem nezavadila. Teď pomáhá přežít lidem uvnitř Gantzu a mají o něj zájem hned dvě děvčata. Jeho přítelkyně Tae a modelka a herečka Reika. Když už se ze zabíjení mimozemšťanů stává všední záležitost, chce to příběh okořenit trochou toho sexu a romantických problémů.
Romantický trojúhelník a Gantz nejde zrovna dohromady. Kdo čte Gantz, tak ho do ruky bere hlavně kvůli epickým bitvám, obřím emzákům a krveprolití. Gantz 15 tohle má, jistě, ale Hiroja Oku se nám snaží naservírovat jiný konflikt. Upíři z minulého dílu se tu jen na minutku mihnou a zase zmizí, a souboj s mimozemšťanem je hotový za pár stránek, protože jsou všichni úspěšně vytrénovaní. A tak zabředneme do romantiky.
Ale není se čeho bát. Sice tu máme Kurunovo všeobecné ztrapnění potom, co si neumí vybrat, a taky zlomené srdíčko, ale ještě pořád čteme Gantz. Takže i romantický trojúhelník nás dovede k bitce, která zamíchá vztahy ve skupině lovců emzáků.

Nedá se říct, že by Gantz 15 pokulhával za ostatními díly. Vyprávění pořád dobře funguje a plyne, konflikt je uvěřitelný a Hiroja Oku se snaží o něco jiného, abychom pořád nedostávali to samé dokola. Romantický trojúhelník se tak dá považovat za odpočinek od obřích bitev a důvod pro chaos ve skupině, ale taky se může zdát, že ke Gantzu prostě nepatří. Gantz 15 sice nepokulhává tak moc jako třeba dvanáctý a třináctý díl, ale některým prostě nemusí přijít k chuti tematicky.

Hodnocení: 65%
 

Gantz 15

Autor: Hiroja Oku

Nakladatelství: Crew

Počet stran: 232

Rozměry: 128 x 182 mm

Rok vydání: 2017

Cena: 199 Kč

Přidat komentář