KOMIKS: Keniči Sonoda, Gunsmith Cats 4

Článek od: Tereza Kadečková - 10.01.2017

Šlápněte na plyn, jedeme do finále.

Rally si za svou kariéru lovkyně lidí prošla mnohým. Získala novou parťačku, seznámila se se zajímavými lidmi, spoustě nevinných pomohla, spoustu se jich zachránit nepodařilo a čelila lidem, kterým by nikdo ani ve snu čelit nechtěl. Jedna z takových lidí je stále na svobodě – mafiánka Goldie. Po tom, co si s ní Rally prožila, není divu, že ji chce za každou cenu dostat za mříže.

Rally z Goldie už dávno strach nemá. Ví, čeho je ta prokletá ženština schopná, a tak s radostí vběhne i do pasti, protože má sama plán. Jenomže Goldie má eso v rukávu. Říkají mu V, a když ho Rally uvidí, obrátí jí to svět naruby.

Gunsmith Cats dojely do úspěšného cíle. Keniči Sonoda nás čtyři knihy bavil rychlými auty, honičkami v ulicích Chicaga, sexy dívkami a hlavně bouchačkami. Jeho zápletky nezestárly a žádná z knih neměla slabé místo, ve kterém by se člověk nudil. Výjimkou není ani čtvrtá kniha.

Opět tu máme víc než jeden příběh. První část s Goldie se vyžívá ve vážnosti. Akce je tu pořád dost, ale témata tohoto vyprávění jsou temná. Ať už vezmeme sexuální zneužívání, vydírání, nebo vymývání mozku drogou. V téhle části Gunsmith Cats zapomínají na hloupý humor a je z nich dospělá jízda, kde se hraje o všechno.

Ale právě proto, že Gunsmith Cats jsou známé taky svým humorem, druhá půlka knihy odlehčuje situaci. Zvědavá Misty narazí na Beanovo auto a rozhodne se do něj vloupat. A protože nešťastných náhod není nikdy málo, nejenom, že ujede Beanovi ačkoliv neví, jak jeho auto ovládat, ještě má na palubě balíček, po kterém pase mafie. Ač i tady se najdou trochu vážnější situace, tenhle příběh spíš pobaví a čtenář si užije kooperaci Rally a Beana, která funguje na jedničku.

Jestli jste se u Gunsmith Cats dostali až ke čtvrtému dílu, už víte, co čekat, a nic vás nepřekvapí. Akce, humor a sexy dívky, to všechno zabalené v zábavném příběhu. Jistě, vždycky se najde nějaká drobnost, která by se příběhu dala vytknout – většinou jsou to reakce postav na nějaký problém, v tomhle případě reakce Rally na práci pana V.

Keniči Sonoda dotáhl sérii do konce bez zaškobrtnutí. A protože nás mají v Crwi rádi, přibalili nám na konec knihy i bonusový příběh Riding Bean, který Gunsmith Cats inspiroval. Kočkám sice nesahá ani po paty, ale je pěkné vidět, jak některé skvělé příběhy začínají.

Galerii si můžete prohlédnout zde 

Gunsmith Cats 4

Autor: Keniči Sonoda
Nakladatelství: Crew
Vazba: Paperback
Počet stran: 474
Rozměry: 131 x 184
Rok vydání: 2016
Cena: 469 Kč

Přidat komentář