KOMIKS: Keniči Sonoda, Gunsmith Cats 3

Článek od: Tereza Kadečková - 14.08.2016

Gunsmith Cats potřetí a stále na plné obrátky

V minulém díle jsme nechali děvčata v dost mizerné situaci. Rally se ještě teď vzpamatovává z drogové hypnózy, nemá povoleno nosit zbraň a tedy ani provozovat obchod nebo práci lovce lidí. Ani to ji ale nezastaví, protože má v hledáčku drogovou předávku, kterou hodlá za každou cenu překazit.

Gunsmith Cats 3 dají čtenáři přesně to, co od nich čeká. Bouchačky, auťáky, přestřelky a krásné slečny. Minulý díl se pohrabal Rally v hlavě a udělal z ní loutku, ve třetím díle jsou ještě vidět dozvuky téhle zkušenosti, které ale rychle vyšumí. Dostaneme zpátky tu starou dobrou zatvrzelou Rally s přesnou muškou.

V první půlce komiksu se víc seznámíme s kurýrem Beanem Banditou. Uzavře s Rally sázku – pokud prohraje, už nikdy nebude převážet drogy. Rally si tuhle sázku bere osobně, hlavně kvůli vlastním zkušenostem s drogami, ale taky proto, že věří, že Bean není zrovna špatný chlap.

Keniči Sonoda v téhle části příběhu dobře kombinuje akci, vážné téma a humor, který je na místě a mnohdy nevyvolá jen úsměv na tváři, ale naplno rozesměje. Humor se ale naneštěstí dál v komiksu vytrácí, protože poté, co je část s Beanem uzavřena, přijde ta vážnější část Gunsmith Cats 3.

Druhá půlka knihy nám dá nahlédnout do toho, jak se z Rally vlastně stala lovkyně lidí a dozvíme se něco málo o její minulosti, zatímco řeší případ uneseného dítěte. Tahle část příběhu je víc ukecaná, než na co jsme u Gunsmith Cats zvyklí, ale je to příjemné zvolnění tempa. Ne moc velké, hrdinové a padouši na sebe střílí a řítí se po silnicích, ale Keniči Sonoda dává prostor pro poznání hlavní hrdinky a jejích motivací. Jen tu chybí právě ten humor, a i když Minnie May občas prohodí nějaký ten perverzní vtípek, není to ono.

Gunsmith Cats 3 mají vše, co je u nich zvykem a stále nepůsobí ohraně. Keniči Sonoda předhazuje naším děvčatům nové a lepší protivníky, promyšlenější zápletky a Gunsmith Cats tak zůstávají kvalitním a zábavným čtivem.

 

Gunsmith Cats 3

Autor: Keniči Sonoda

Překlad: Anna Křivánková

Nakladatelství: Crew

Vazba: Brožovaná

Počet stran: 458

Formát: 131 x 184 mm

Rok vydání: 2016

Cena: 469 Kč

 

Přidat komentář