TG: Kouzelné hůlky jako od Ollivandera

Článek od: Petr Simcik - 23.04.2016

Kdo by neznal Harryho Pottera. Možná pár eskymáků, co žijí dost daleko aby unikli jakémukoli signálu. Jeho hlavní sláva už je sice pár let pryč, ale pořád se čte, pořád se vysílá a Esterka je z něj celá pryč. Přečetli jsme ho komplet před spaním včetně dost ostrých dílů 6 a 7 a filmy už také zhlédla všechny, některé i vícekrát. K tomu připočtěme předlonské Vánoce a Ježíška v podobě nebelvírského pláště, šály a Hůlky s magnetem a v neposlední řadě film, který se na nás pomalu ale jistě řítí s vytrvalostí bradavického expresu. 

Zkrátka, u nás se Potterem pořád žije a proto už několikrát padla otázka, jestli bych nesehnal nějaké další hůlky. Nevím jestli jste to zkoušeli, ale kromě sběratelských kusů na trhu prostě nic není resp. nebylo v rozumné kvalitě za rozumnou cenu a tak jsme se rozhodli je vyrobit. Stejně jako mnohokrát před tím pomohl Deviantart, kde je kromě otravného soft porna i spousta normálních věcí, hlavně v záložce Artisan crafts. A přesně tam byl i skvělý a přitom geniálně jednoduchý návod, jak sobě udělat stylovou kouzelnou hůlku, kterou by záviděl i Lucius Malfoy.
Inspirováno zde

Co bude potřeba?

  • Čas – Cca půl hodiny + jeden den na schnutí barev.
  • Náročnost – Minimální.
  • Materiál – Hůlky na čínu/ klacíky, drát (Jde to i bez něj, ale s ním je to lepší.) Tavná pistole + náplně, dekorace – provázky, korálky, barvy na modely, štětec.

Jdeme na to:

KROK1: Pomocí drátu vytvarujte na hůlce na čínu kostru hůlky. Naviňte drát tam kde mají být rukojeť, boule a pod. Můžete z něj i vymodelovat nějakou skulpturu na konci hůlky, kterou něčím následně obalíte a pak zpevníte zvenku plastem z pistole. Pokud použijete očištěné přírodní klacíky, nezapomeňte je nechat pořádně vyschnout - odměnou za čekání vám bude přirozenější vzhled. 

KROK2: Plast z tavné pistole. Nebojte se ho nanášet ve více vrstvách a postupně jak schne modelovat. Ještě vlažný plast lze třením mezi dlaněmi krásně modelovat do tvaru rukojeti. Jemnými tahy

lze zas dělat na hůlce pletené vzory. jen pozor, mějte připravený dostatek náplní, dost to žere. Já osobně jsem spotřeboval tři náplně na hůlku.

Krok3: Než to zaschne můžete zdobit. Obalte rukojeť v malých korálcích, vmáčkněte do ní drahokam nebo ji obalte motouzem.

KROK4: Až plast ztvrdne, můžete začít barvit. Mě se docela osvědčily barvy na modely. Schnou sice poměrně dlouho, ale zase se neodírají. Musel jsem nanášet tři vrstvy, což bylo ale dáno špatným mícháním a také jsem pracoval se štětcem. Stříkání barev by asi spotřebovalo méně barvy i času (I když zase vyplýtváte spoustu barvy kolem, takže jde opravdu hlavně o ten čas.). Barvou také musíte zakrýt přechody mezi dřevem a plastem. I to nějakou tu vrstvu stojí.

KROK5: Vzhůru do čarování. U nás vede hlavně večer Imperio! Do koupelny a čistit zuby! Případně následné Mdloby na tebe! alias lehnout a spát. Že to nefunguje? Ollivander ze mě asi nikdy nebude.

Přidat komentář